Cinema ZED opnieuw van start

zed

Op 16 september gooit Cinema ZED de deuren weer wagenwijd open! Het nieuwe filmseizoen wordt afgetrapt met een pittige mix van langspeelfilms, documentaires, filmklassiekers en allerhande speciale vertoningen.

Een aantal vertoningen worden in- of uitgeleid door de regisseur of een nauw betrokken persoon. Zo komt Wim Vandekeybus de Leuvense première van ‘Galloping Mind’ inleiden en komt een medewerker van Artsen Zonder Grenzen uitleg geven bij de vertoning van de aangrijpende documentaire ‘Affliction’ over de ebola-epidemie in West-Afrika. Ook de eerste voorstelling van de Leuvense productie ‘Leuven Autovol & Autovrij‘ krijgt een inleiding door de regisseur. Met de start van het nieuwe academiejaar komt ook een nieuwe reeks klassiekersreeks op gang, in samenwerking met prof. Roel Vande Winkel. De reeks vangt aan met enkele live begeleide stille films. Er is ook aan de jongste filmfans gedacht: zij kunnen vanaf nu terug iedere woensdag- en zondagnamiddag terecht in ZED.

Tijdens de zomermaanden onderging ZED een stevige facelift: niet alleen de website werd in een nieuw jasje gegoten, ook de ZEDzetels werden, na meer dan 10 jaar trouwe dienst, vervangen. Daarnaast werd ook het ticketsysteem vervangen, waardoor het mogelijk is om online gekochte tickets zelf af te drukken.

Het volledige programma van Cinema ZED is terug te vinden op www.cinemazed.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.