La Divina Commedia

Ik had al veel goeds gehoord over La Divina Commedia, vooral over hun uitstekende wijnen, dus ik was erg benieuwd om deze nog vrij nieuwe Italiaanse zaak op het Rector de Somerplein te verkennen.

Bij het naar binnen gaan (hard genoeg duwen, want de deur klemt), viel me meteen op dat er een etensgeurtje in de zaak hing. Ergens begrijpelijk, want de keuken is volledig open, maar een investering in een betere afzuiginstallatie lijkt me toch nodig. Ik vind het namelijk niet zo leuk om ‘s avonds met etensgeuren in mijn kleren naar huis te moeten gaan.

We namen plaats aan één van de houten tafeltjes (leuk, die afwisselend witte en zwarte stoelen) in de lichte ruimte met grote ramen. Jammer dat het weer het niet toeliet om op het mooie terras te zitten. La Divina Commedia heeft trouwens één van de weinige terrassen in Leuven waar je ‘s avonds nog van een streepje zon kan genieten.

Buiten aan de deur stond een krijtbord met een suggestiemenu, alleen was er binnen geen spoor meer van deze menu te bekennen en zat er ook geen extra blad bij de menukaart. Even naar buiten gelopen om een foto te maken, dan maar. We gingen alle drie voor de suggesties. Altijd leuk om met andere gerechten te kunnen kennismaken.

Als aperitief bestelden we een glaasje prosecco. En inderdaad de prosecco was uitstekend. Het kaashapje dat we bij het aperitief kregen, wist mij minder te bekoren.

Ons eerste voorgerechtje was gelukkig wel een schot in de roos: overheerlijke mosselen, klaargemaakt in een sausje met goed veel look. Al een geluk dat we alle drie hetzelfde voorgerecht genomen hadden… Het tweede voorgerechtje, een vegetarische couscous, was voor mij net iets te subtiel van smaak, de couscous mocht wat meer afgekruid zijn. De brasem die we als hoofdgerecht kregen was uitstekend, alleen jammer dat de aardappeltjes iets té lang in de oven gelegen hadden. Sommige zagen echt zwart langs de onderkant en moest ik noodgedwongen op mijn bord laten liggen. De wijn die we bij de maaltijd dronken was daarentegen uitstekend.

Aangezien onze kameraad geen fan is van mascarpone vroegen we of het mogelijk was de Cannolo Siciliano te vervangen door een ander dessert. Dat was geen enkel probleem, al duurde het wel even voordat het dessert effectief aan tafel verscheen. Bij het dessert dronken we een overheerlijk glaasje dessertwijn. Zo lekker, dat ik het niet kon laten om nog een tweede glas te bestellen. De heerlijke truffels van Antoine maakten de maaltijd af.

In totaal betaalden wij voor deze viergangenmaaltijd voor drie personen 186,50 euro, dranken inbegrepen. Wat het eten betreft, denk ik dat La Divina Commedia nog groeimogelijkheden heeft (ofwel was het personeel in de keuken niet helemaal goed op mekaar ingespeeld, omdat ze net terug waren uit vakantie). De kameraad met wie we dineerden, gaf ook aan achteraf last van zijn darmen gehad te hebben. Misschien een slechte mossel? La Divina Commedia is alleszins een aanrader voor de heerlijke wijn, het eten wist mij minder te overtuigen.

Appetizer

Gestoofde Mosselen

Vegetarische Couscous Op Trapanese Wijze

Brasem Met Gegrilde Courgetten En Aardappeltjes In De Oven Gebakken

Cannolo Siciliano

dessert

truffels

Onze keuze
Gestoofde Mosselen
Vegetarische Couscous Op Trapanese Wijze
Brasem Met Gegrilde Courgetten En Aardappeltjes In De Oven Gebakken
Cannolo Siciliano

Praktisch
Rector de Somerplein 15A, 3000 Leuven
016 89 81 75
http://www.ladivinacommedia.be/
La Divina Commedia op facebook

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “La Divina Commedia”

Dasja
(on augustus 10th, 2016 at 13:23)

De juiste telefoonnummer van La Divina Commedia is: 016 89 81 75 !