M opent overzichtstentoonstelling Guy de Cointet

Vandaag, woensdag 16 september, werd in M het startschot gegeven voor een najaar vol hedendaagse kunst met de tentoonstelling Guy de Cointet (1934, Parijs – 1983, Los Angeles). M – Museum Leuven brengt voor het eerst in België een overzicht van zijn beeldend werk van 1965 tot 1982. Een selectie van tekeningen, sculpturen, schetsboeken, decorstukken en documentair materiaal maken deel uit van de tentoonstelling.

Guy de Cointet (1934, Parijs – 1983, Los Angeles) verhuisde in 1965 naar New York en kwam er in aanraking met pop art. Nadien werkte hij in Los Angeles onder meer samen met Mike Kelley en Paul McCarthy. Kunst is voor hem een spel van kleur, taal en vorm. Flarden tekst, kleurrijke objecten en decorstukken mengen het alledaagse met het absurde. Zo is zijn werk het resultaat van een soort code waaruit eindeloze variaties voortvloeien. In november komt zijn kunst tot leven tijdens het kunstenfestival Playground. Dan wordt de live performance ‘Comme il est blond!’ (1982) opgevoerd.

gdc_tellme-CracSete-05

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.