Musée de l’inconnu – Ief Spincemaille

Als derde project in het kader van zijn Stadskunstenaarschap gaat op 28 september 2015 “Musée de l’inconnu” van Ief Spincemaille van start in Leuven (BE). In deze tijdelijke interventie op het grasveld voor Blok 1 van het wooncomplex Sint-Maartensdal, ontvangt Ief gedurende twee weken bewoners en bezoekers in een klein zelfgebouwd museum, opgetrokken uit muren van aangestampte aarde.

Het museum toont reproducties van werk dat Ief de afgelopen vier jaar creëerde rond het thema lucht: “Lightmap”, “There is the sun”, “Dispersion”, “Behind The Horizon”, … Via interviews en gesprekken tracht hij te achterhalen wat bewoners en bezoekers voelen en denken als ze naar de lucht kijken. Na twee weken wordt het museum, samen met de aanwezige werken, opnieuw overgeleverd aan de natuur: het dak wordt weggenomen zodat regen en koude het kunnen transformeren tot een berg aarde.

De interventie wordt gefilmd door Iwona Pom en later verwerkt tot een auteursdocumentaire, die in 2016 op groot formaat zal gescreend worden aan Sint-Maartensdal.

Updates over dit project kan je vinden op de Facebook pagina van Ief Spincemaille.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.