Herstellingswerken aan glasplaten op Rector De Somerplein

Vanaf maandag 21 september starten enkele herstellingswerken aan de glazen panelen van de bushalte en krantenwinkel op het Rector De Somerplein.

Het gaat om de dakluifel en elf verticale glasplaten die gebarsten of beschadigd zijn. “De dakluifel is aangereden door een voertuig, waardoor een glaspaneel gebarsten is en ook de stalen constructie schade heeft opgelopen. De politie heeft van die aanrijding een pv opgesteld, zodat we de schade kunnen verhalen op de eigenaar van het voertuig”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets. “Elf verticale panelen moeten ook vervangen worden door beschadiging, vermoedelijk door vandalisme.”

Door de manier waarop het gebouw geconstrueerd is, is het geen eenvoudige klus om de panelen te vervangen en de luifel te herstellen. “Daarom zal het vervangen van de glasplaten in twee fases gebeuren”, zegt Robbeets. De eerste fase start maandag 21 september. Dan zullen de glasplaten tijdelijk vervangen worden houten panelen. “In een tweede fase, ongeveer acht weken later, worden de nieuwe glazen geplaatst.”

De stad bekijkt eveneens hoe in de toekomst vermeden kan worden dat er nog tegen de dakluifel gereden wordt. “We bekijken of we geen paaltje of iets dergelijks kunnen plaatsen, om vrachtwagens op afstand te houden.”

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.