Het Land van de Nieuwsgierigheid

Het weekend van 10 en 11 oktober wacht Leuven een stevige feestdis, vol literatuur, nieuwe feiten, wetenschap en zoveel meer. 30CC, de Bib Leuven, het stadsarchief Leuven en Radio 1 presenteren samen namelijk ‘Het Land van de Nieuwsgierigheid‘. Arnon Grunberg, Rinus Van de Velde, Frieda Van Wijck, Kim Gevaert, Kobe Ilsen, Jan Hautekiet, Erik Scherder … maken allemaal hun opwachting.

landvanlogo

“Er valt heel wat te vieren dit najaar,” zegt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Ik steek daarom graag van wal met enkele cijfers die alles met boeken te maken hebben en toch geen boekhouding vergen: 175 jaar archiefwerking, 150 jaar stedelijke bibliotheek, 15 jaar Tweebronnen en ook het jaar nul voor ‘Leuven Leest’ – een initiatief getrokken door cultuurcentrum 30CC en de Bib Leuven – waaronder vanaf nu tal van verrassende Leuvense literaire acties kunnen gedijen. Koppel dat bovendien nog aan een prachtopportuniteit als ‘Dag van de Nieuwsgierigheid’ van partner Radio 1 en ‘Het Land van de Nieuwsgierigheid’ is geboren.”

Al wie nieuwsgierig, benieuwd, kennislustig, weetgraag … is, wordt in het weekend van 10 en 11 oktober in Leuven verwacht voor dit nieuwe festival. Interessante literatuur, nieuwe feiten, knappe koppen, prikkelende workshops, wetenschap en topsport … lessen beslist de intellectuele dorst. Goed nieuws: het programma is bijna helemaal gratis!

Het uitgebreide programma vind je op www.hetlandvandenieuwsgierigheid.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.