OHL – ZULTE WAREGEM

Na de vorige thuiszege (tegen STVV) hadden de supporters van OHL wat moed getankt en hoopten we nu Zulte Waregem, 2de in de stand, de baas te kunnen.

Voor de wedstrijd maakten de verschillende jeugdploegen een ereronde en via de facebookpagina en hun eigen website riep OHL op om er voor één keer een rookvrij stadion van te maken. Maar spijtig genoeg bleef het bij deze oproep waardoor ongeveer 90% van de supporters niet op de hoogte waren van de actie en er geen enkel verschil van tabakgeur was als bij andere matchen. Waarom kan dit niet het ganse seizoen zoals bij verschillende andere Belgische eersteklassers?

20150919_195049[1]

Een samenvatting van de eerste helft? Daar kan ik heel kort in zijn, slecht slecht en slecht! De beste Leuvenaars in het stadion? Zonder enige twijfel de jeugdploegen die vanop hun tribune de supporters van Zulte Waregem al zingend probeerden te overtreffen en daar dan ook meermaals in slaagden. Ze kregen verdiend het luidste applaus.

20150919_195952[1]

Met 1-3 voor Zulte gingen de 2 ploegen rusten. Tijdens deze rust mochten enkele jeugdploegen hun talent demonstreren en zij combineerden vlotter als hun idolen uit de eerste ploeg.

En met een bang hart begonnen we aan de tweede helft. Maar ik weet niet welk middel de verzorgers in de drankbussen van de spelers van OHL hadden gedaan of in welke machine Jacky Mathijssen de ploeg had gestoken, maar er stond duidelijk een andere ploeg op het veld. En neen, toen had hij nog geen wissels doorgevoerd.

OHL had de ene kans na de andere en ook de supporters begonnen er weer in te geloven en moedigden de thuisploeg luidkeels aan. Maar de spelers hadden te slecht gespeeld in de eerste helft en konden de 1-3 niet meer goed maken. De tweede goal van OHL viel in de 83ste minuut en met de daver op het lijf bleef the white army er in geloven. Maar het mocht niet zijn. Het was Zulte Waregem die met de 3 punten naar huis ging.

Woensdag speelt OHL opnieuw aan den Dreef maar ditmaal tegen Lommel voor de Beker van België. De aftrap is om 20u30 en wordt gegeven door Big Bill. En hopelijk wordt er gewonnen want DJ Bobby Ewing komt er na de match nog een lap op geven op de after party.

De volgende match in de reguliere competitie is volgende week zaterdag tegen Standard in Luik.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.