OHL-Lommel

1/16 ronde Beker van België (voetbal)

Vanavond werd er aan den Dreef een match in de Croky Cup gespeeld tussen OHL en Lommel.

Lommel die vorig seizoen nog samen met OHL de eindronde in 2de klasse speelde maar die dit seizoen “slechts” op een zevende plaats staan in het klassement.

De topscorer voor Lommel en van de ganse tweede klasse vorig seizoen, Romero Regales, speelt vanaf dit seizoen voor OHL. Ook Alessandro Cerigioni die aan zijn derde seizoen bij OHL bezig is, speelde daarvoor voor Lommel. De match beloofde dus de nodige spanningen op en naast het veld.

De belangstelling was miniem, de hoofdtribune bleef zo goed als leeg en de staantribune was voor 70% gevuld. De stilte in het begin van de match stond dan ook in schril contrast met de matchen in de reguliere competitie.

20150923_211549[1]

OHL startte verschroeiend aan de match en na 6 minuten stond de 1-0 al op het bord. De thuissupporters zagen de volgende 84 minuten dan ook hoopvol tegemoet. Maar de spelers van Lommel lieten het hoofd niet hangen en na 33 minuten stond de stand terug gelijk.

De thuisspelers beseften al snel dat ze hun beste voetbal boven moesten haalden en speelden de volgende minuten eerste klasse voetbal met enkele mooie combinaties. Opvallend waren het de ex-spelers van Lommel die tegen hun oude club scoorden. Cerigioni die ook de eerste goal voor zijn rekening had genomen, scoorde de 2-1 en Regales zette de 3-1 neer.

Na 45 minuten gingen de spelers rusten bij een 3-1 stand.

De tweede helft was zonder twijfel voor Lommel. Zij hadden niets te verliezen en OHL leed te veel balverlies. Na 53 minuten bracht Lommel de stand op 3-2.

Van dan af was het bibberen en beven voor de thuissupporters.

Gelukkig kon de stand behouden blijven en bekert OHL een ronde verder.

Er was overigens maar 1 eerste klasse ploeg die zijn wedstrijd verloor en dat was dan ook nog de leider in het huidige klassement. KV Oostende verloor thuis verrassend tegen Antwerp.

Deze avond ging direct na het laatste fluitsignaal de trekking door van de achtste ronde. OHL moet op 2 december naar Moeskroen-Peruwez die op het ogenblik 1 punt meer hebben als OHL in de reguliere competitie. Een haalbare kaart (?)!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.