Nationale mosselweek

Nationale mosselweek-1

Waarschijnlijk heb je gedurende onze schitterende zomer al kunnen proeven van de heerlijke Zeeuwse mosselen. Maar wist je dat enkele maanden extra groeien toch een verschil maakt? De schelpen zijn voller en de mosselen worden rijker van smaak.

Nationale mosselweek-3

Gedurende de Nationale Mosselweek van 21 tot en met 25 september was het dan ook het uitgelezen moment om de oogst van de Zeeuwse mosselen te proeven. Een hele week doorkruiste men Vlaanderen met de oldtimer mosseltruck en werden de voorbijgangers getrakteerd op smaakvolle gerechtjes.

Nationale mosselweek-6

Op donderdag 24 september strandde de mosseltruck op het Martelarenplein in Leuven.

Nationale mosselweek-2

Nationale mosselweek-5

Chef Guy Vantoortelboom, bekend van restaurant De Kokoon, trakteerde er, tussen 12u30 en 15u, op een origineel mosselgerechtje.

Nationale mosselweek-4

Zowel de mosseltjes op Spaanse wijze als die van chef Guy Vantoortelboom (met curry – overheerlijk) werden gesmaakt!

Nationale mosselweek-7

Nationale mosselweek-8

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.