Vernieuwd STUK goed van start

Het vernieuwde STUK is succesvol van start gegaan als Huis voor Dans, Beeld en Geluid. Tijdens het openingsfestival STUK START kon iedereen gratis proeven van het vernieuwde programma dat rond de drie pijlers dans, beeld en geluid werd samengesteld. Tijdens de drie dagen kreeg STUK bijna 5.500 bezoekers over de vloer. Voor de diverse culturele activiteiten daagden 2.972 bezoekers op. Daarnaast werden ook nog zo’n 2.500 enthousiaste feestvierders geteld voor het stevige STARTfeestje.

Enkele blikvangers uit het programma: een workshop ‘Muziek Tekenen’ voor kinderen tussen 6 en 12 jaar waarin geluidskunstenaar Rutger Zuydervelt hen al doende illustreerde hoe kleuren en vormen kunnen klinken. De Dance Karaoke, een concept van de gereputeerde Oostenrijkse choreograaf Willi Dorner, trok het feest op woensdag op gang. Honderden mensen dansten collectief de choreografieën uit de videoclips mee die verschillende dansers speciaal voor Leuven gemaakt hadden. Op het dak van STUK stond de Heliofoon, een installatie van Aernoudt Jacobs die het zonlicht opvangt en dat tracht om te zetten in geluid- een unieke samenwerking tussen kunst en wetenschappers van de KU Leuven.

Workshop muziek tekenen-16

Dance Karaoke_-4

STUKSTART

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.