El Sombrero

Restaurant El Sombrero serveert al vele jaren Mexicaans eten in het Leuvense. In het verleden kwam ik hier frequent, maar om de één of andere reden was het ondertussen al een paar jaar geleden dat ik hier nog eens gegeten had.

Op zoek naar een restaurant om op de avond van de jaarmarkt, de drukste dag van het jaar in Leuven, iets te gaan eten, kwam El Sombrero als de favoriet naar voren. Gedeeltelijk omdat er niet zoveel restaurants in Leuven zijn die open zijn op maandag en al zeker niet tijdens de jaarmarkt. Gelukkig beklaagden we ons onze keuze niet. Het eten van El Sombrero is nog altijd even lekker en de margarita was heerlijk zuur. Echt zoals ik mijn margarita’s graag heb. Het interieur is in vrolijke kleurtjes geverfd, met als hoofdtoon rood. Je voelt je er meteen in Zuiderse sferen.

Gemakkelijkheidshalve koos ik voor de fajitas El Sombrero (met kip, rundvlees, oesterzwammen en scampi), zo kon ik van alles een beetje proeven. De fajitas waren uitstekend en de bediening bracht met de glimlach extra tortillas toen wij erom vroegen. De fajitas waren heerlijk, maar ook zwaar. Plek voor een nagerecht had ik niet meer en dat gold voor de meeste van mijn tafelgenoten. Al was er één dappere vriendin die zich waagde aan de dulce de chocolate (lekker, ik proefde één lepeltje).

Als afsluiter van de maaltijd bestelden we allemaal nog een thee of een koffie. Ik kon het niet laten om een afzakkertje te nemen. De amandino (amandellikeur) was heerlijk én goedkoop (3 euro).

Voor een heerlijke maaltijd voor zes personen betaalden wij 184,85 euro, dranken inbegrepen. Een zeer schappelijke prijs!

Combinacion Manzanilla

Fajitas vegetariano

Fajitas El Sombrero

Chili con carne

Burrito Morelia

Praktisch
Lei 25, 3000 Leuven
016 23 12 28
http://www.elsombrero.be/

Onze keuze

  • Burrito Morelia: Grote tortilla met banaan, kruidig gehakt met appeltjes en rozijnen, kaas, overgoten met pittige roomsaus, rode bonnen, slaatjes en zure room
  • Chili con Carne: Stoofpotje van rundvlees, rode bonen, mais, paprika, geserveerd met ui en kaas
  • Combinacion Manzanilla: Tostadagebakje met gehaktballetjes in pittige tomatensaus, tortilla met olijven en kaas overgoten met groene tomatensaus, één chili met kip en notencrème, rijst, slaatjes en guacomole
  • Fajitas vegetariano: Fajitas met oesterzwammen
  • Fajitas ‘El Sombrero': Fajitas met kip, rundvlees, oesterzwammen en scampi
Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “El Sombrero”

marie
(on oktober 14th, 2015 at 17:55)

Mmmm ziet er deliciosa uit!!
Ik ga binnenkort ook nog eens, op 23 oktober.