ViaVia (Parkstraat)

Sinds 2012 is de ViaVia in de Parkstraat uitgegroeid tot een vaste waarde in de wijken dichtbij de Parkpoort. Is de koelkast onverwacht leeg? Zin om even te chillen op een terrasje weg van alle drukte? Goesting in een goeie spaghetti of in een meer exotisch hapje?  Even wat eten terwijl onze peuter ongestoord en veilig kan rondcrossen? … ViaVia is ons antwoord.

De ViaVia’s zijn reiscafés die kruispunten willen zijn Oost en West, Noord en Zuid en dat merk je in de menukaart.  In de Parkstraat is de vaste kaart relatief beperkt : 2 soepen (4-5,5€) , spaghetti (10€), 2-tal gerechten (op dit moment een Marokkaanse tajine 16€) , een Libanese vegetarische mezze schotel (28 € voor 2 personen) , een Turks broodje met geitenkaas en curry (6,5€) … en dat wordt altijd aangevuld met enkele suggesties op het krijtbord. Als ontbijt kan je er tussen 10u en 12u koffiekoeken, muesli met yoghurt of Marokkaanse pannenkoeken bestellen.

Tot recent was het ook de enigste plaats waar ik al altijd hetzelfde bestel, maar toch altijd iets lekker nieuws eet. Ik koos immers altijd voor het warm tapas bord (13€) waar je iedere maand 3 andere kleine exotische hapjes krijgt vb. Spaanse paella + Pakistaanse gehaktballetjes in kokossaus + Mexicaanse quesidilla. Recent heb ik me toch eerder, met veel plezier laten verleiden door de Cambodjaanse noedelsoep en de Marokkaanse tajine.

IMG_0551

IMG_0228

IMG_0230

IMG_1938

We vinden het heel fijn om de zomer op de speelplaats van CBE Open School te kunnen zitten. Het reiscafé bevindt zich immers op de campus van de CBE Open School en heeft grote ramen die zowel op de straatkant als op de schoolkant uitgeven, wat voor veel licht en lucht zorgt.  Je kan wel niet reserveren voor een plekje op het terras. Er zitten vaak gezinnen met kinderen omdat deze speelplaats een veilige grote ruimte geeft aan de kinderen, vooral in vakanties of op zaterdag wanneer de grote poort gesloten is en het kindergeweld niet kan ontsnappen. Het personeel is ook zeer kindvriendelijk.

Je kan er zitten aan hoge tafels, gewone tafels of even iets drinken in de kussens van een zetel.

Praktisch
Parkstraat 146, 3000 Leuven
+32 478 36 24 82
leuvenparkstraat.belgium@viaviacafe.com
Website met up to date menu: http://www.viaviacafe.com/nl/leuven-parkstraat

Openingsuren

  • Maandag tot vrijdag: 10u tot 23u
  • Zaterdag: 17u tot 23u
  • Keuken: 10u tot 14u30 & 17u tot 22u
Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “ViaVia (Parkstraat)”

Carolien Coenen
(on september 30th, 2015 at 15:59)

Noedelsoep! Yummie!

 
goofball
(on oktober 3rd, 2015 at 13:21)

Carolien, ge roept maar als je eens een soepke wil gaan eten samen :)