Geef cacaoboeren het woord!

oxfamTijdens de Week van de Fair Trade is het alles cacao wat de klok slaat in Oxfam-Wereldwinkels regio Leuven. De vrijwilligers delen graag hun cacaokoorts:

  • Op zaterdag 3 oktober voert Oxfam actie in de Diestsestraat in Leuven. Tussen 13u en 17u wordt het verhaal van de boer in het Zuiden centraal geplaatst en deelt Oxfam bonnen uit voor een gratis tablet chocolade.
  • Van 7 tot 17 oktober ontvang je in ruil voor zo’n bon bij elke aankoop een gratis 100 g-tablet chocolade mee. Fair trade, bio en in zes nieuwe smaken.
  • Op zaterdag 17 oktober (10 tot 18 uur) word je als klant extra verwend in de wereldwinkel.

Een stuk chocolade geeft een boer het woord
Oxfam-Wereldwinkels houdt in heel Vlaanderen maar liefst 35.000 tabletten fairtradechocolade klaar om uit te delen. Maar Oxfam zou Oxfam niet zijn als daar geen boodschap achter zat. Elke reep van deze eerlijke chocolade is een duwtje in de rug voor de cacaoboeren in het Zuiden. Door te kiezen voor Oxfam-producten help je de boeren mondiger te maken. Oxfam-Wereldwinkels brengt kleine producenten samen en zorgt ervoor dat ze met kennis van zaken kunnen deelnemen aan de internationale overlegmomenten binnen de cacaosector. Zo krijgen alle spelers in de chocoladesector voeling met wat er leeft bij de cacaoboeren. En zullen ze rekening houden met hun noden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.