Nacht van de Fair Trade op 9 oktober 2015

Met de Nacht van de Fair Trade wordt in Leuven op vrijdag 9 oktober de Week van de Fair Trade in gang geschoten. Ook bij deze achtste editie schotelen 30CC, Oxfam-Wereldwinkels Regio Leuven en Colora festival een gevarieerd programma voor.

fairtrade

Om 18u start de avond in de Schouwburg met een eerlijke wijnproeverij.
Het voorprogramma start om 20.00u en is in handen van Fair Trade ambassadeur Lennaert Maes. Deze muzikale duizendpoot won cabaretprijzen in Nederland, maakte een knappe cd rond Leuven (Iet me ziel) en Vlaams-Brabantse sagen (Als de nacht). Hij nodigt ook enkele illustere vrienden uit: Stoomboot (winnaar Nekka-wedstrijd), stadssopraan Noémie Schellens, Alain Louie (Les Talons Gitans) en multi-instrumentalist Andries Boone (MANdolinMAN).

Om 21.30u stelt de Malinees Bassekou Kouyaté zijn vierde album Ba Power voor, in het gezelschap van zijn onafscheidelijke band Ngoni Ba, bestaande uit zijn vrouw Amy Sacko en andere familieleden. Bassekou is vriend aan huis bij Paul McCartney, Bono, Damon Albarn, Taj Mahal … en deelde met hen het podium op vele festivals. Nu steelt hij de show in de stadsschouwburg.

DJ Balaclava sluit de avond af.
Speciale gasten op deze avond zijn de bewoners van de eerste Fairtrade straten in Wijgmaal, en de bewoners van het vluchtelingenhuis in Kessel-Lo.

Afspraak op vrijdag 9 oktober, vanaf 18 uur voor de wijnproeverij en vanaf 20.00u voor de muziek in de Stadsschouwburg! Tickets verkrijgbaar via www.30CC.be.

De Nacht van de Fair Trade is een Leuvens feest voor en door eerlijke handel. In de Week van de Fair Trade (7 tot en met 17 oktober 2015) wil Oxfam Wereldwinkel met eerlijke handel naar buiten komen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.