Dag van de Architectuur 2015

Op 11 oktober kan je tijdens de Dag van de Architectuur in heel Vlaanderen en Brussel opengestelde gebouwen bezoeken en deelnemen aan activiteiten. Ook in Leuven kan je de vijf finalisten van de Architectuurprijs Leuven op locatie bezoeken.

Architectuur onderga je niet, je maakt ze mee.
Geen opdracht zonder bouwheer, geen gebouw zonder bouwers, geen vergunning zonder bestuurders, geen draagvlak zonder burgers, geen architectuur zonder architect. Een gebouw is steeds vaker het resultaat van samenwerking en co-creatie. Een architectuurproject bestaat immers niet zonder een gedeeld engagement. Architectuur is inmiddels doorgedrongen in alle hoeken van de samenleving, waar ze zich – prominent of juist discreet – in het alledaagse heeft genesteld.

Elke dag wordt architectuur door bewoners en gebruikers beleefd en ‘meegemaakt’. Die co-creatie en beleveniswaarde vormen samen het thema van de Dag van de Architectuur 2015. Op zondag 11 oktober ontdekken kan je meer dan 80 gebouwen ontdekken die zich engageren in het alledaagse: crèches, scholen, gezinswoningen, groepswoningen, sporthallen, universiteiten, verzorgingstehuizen … Ze bieden comfort en geborgenheid aan wie erin verblijft, maar ze geven ook uitstraling, identiteit en karakter aan hun omgeving. Ze bezitten een architecturale rijkdom die uitblinkt in verknoping en betrokkenheid.

Benieuwd naar wat de Dag van de Archtectuur voor jou in petto heeft? Surf naar www.dagvandearchitectuur.be en stel zelf je eigen dag van de architectuur samen!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.