STUK, 30CC, KU Leuven Dienst Cultuur en Erfgoedcel Leuven lanceren Elsewhere

STUK, 30CC, KU Leuven Dienst Cultuur en Erfgoedcel Leuven slaan de handen in elkaar voor Elsewhere: een nieuwe reeks concerten op buitengewone locaties in de stad. Muziek die tot de verbeelding spreekt met artiesten wiens werk zich situeert op de grens tussen muziek en geluidskunst. Op locaties die niet zomaar toegankelijk zijn en die als plek ook een verhaal vertellen. 

Elsewhere biedt voorafgaand aan het concert op de locatie een exclusieve rondleiding met gids aan. De aftrap van deze gloednieuwe reeks gebeurt in het historische stadhuis van Leuven, op woensdag 21 oktober 2015, met de Schotse sounddesigner John Lemke en het neoklassiek droneproject Innerwoud van Gentenaar Pieter-Jan Van Assche.

De plaatsen voor de rondleiding bij dit eerste concert zijn beperkt. De eerste 25 personen die zich aanmelden via erfgoedcel@leuven.be, komen meer te weten over de geschiedenis en het erfgoed van dit icoon van de stad en mogen als top of the bill ook de beeldenzolder van het stadhuis bezoeken.

“Elsewhere mixt heel bewust muziek en erfgoed. Ze versterken elkaar, gaan met elkaar in symbiose of confronteren elkaar. Zowel muziek- als erfgoedliefhebbers zullen dus aan hun trekken komen”,  zegt schepen van cultuur, Denise Vandevoort.

Na Elsewhere#1 staan nog drie andere concerten gepland: op 17 december 2015 in de KADOC-kapel, op 2 maart 2016 in het Thermotechnisch Instituut en op 4 mei 2016 in het Zoölogisch Instituut.

Elsewhere#1 praktisch
21 oktober, stadhuis Leuven, Grote Markt 9

  • 19.00 uur: deuren open
  • 19.15 – 20.00 uur: rondleiding met gids, vooraf reserveren bij  Erfgoedcel Leuven (erfgoedcel@leuven.be)
  • 20.00 uur: start concerten
  • 20.15 – 21.00 uur: Innerwoud
  • 21.30 – 22.30 uur: John Lemke

Tickets: vvk € 10/€ 8 – kassa € 12/€10 (korting met STUKkaart en Cultuurkaart KU Leuven) ticketreservatie via www.30CC.be en www.stuk.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “STUK, 30CC, KU Leuven Dienst Cultuur en Erfgoedcel Leuven lanceren Elsewhere”

Elsewhere #2 KADOC/Vleminckxkapel: CHVE + Syndrome « Leven in Leuven
(on november 30th, 2015 at 19:59)

[…] een prachtige eerste Elsewhere-avond in het historische Stadhuis is het op 17 december tijd voor Elsehwere #2 in de […]