Stadsschouwburg vernieuwd

De Schouwburg in de Bondgenotenlaan in Leuven heeft een aantal wijzigingen ondergaan die het comfort verhogen voor het publiek. Na de nieuwe stoelen in 2013 in de benedenzaal werden nu de stoelen en de tapijten in de drie balkons onderhanden genomen. Alle stoelen in de zaal zijn nu even groot, met 4cm extra breedte en 7cm extra beenruimte ten opzichte van de vorige stoelen. Daardoor is de capaciteit van de zaal wel afgenomen tot 625 zitplaatsen. De zaal had 748 zitplaatsen volgens de technische fiche. Ook de buitenkant van de Schouwburg werd vorig jaar opgeknapt.

Tijdens een voorstelling is de zaal vaak verduisterd, dus neem je best deel aan een rondleiding in de schouwburg als je de vernieuwingen wil bekijken. Je kan je inschrijven voor geanimeerde rondleidingen waar je o.a. de schmink- en kostuumruimte, de scène, de orkestbak en de kleedkamers bezoekt. Het bezoek wordt afgerond met een drankje en een stuk taart in de prachtige foyer.

Een bezoek kan enkel tijdens de daguren en niet op zon- en feestdagen. Je groep moet bestaan uit minimum 15 en maximum 25 personen. Je kan kiezen uit twee formules:

  • 60 minuten: € 5 per persoon, zonder drankje en taart
  • 120 minuten: € 8 per persoon, inclusief drankje en taart

De webpagina van 30CC/Schouwburg beschrijft hoe je kan reserveren voor een rondleiding.

Stadsschouwburg, Leuven
De Stadsschouwburg van Leuven, een foto van ArcheoNet Vlaanderen

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.