Sint-Lambertusschool Heverlee en M planten samen geluksboom

Op donderdag 8 oktober plant M – Museum Leuven samen met de Sint-Lambertusschool een geluksboom. De actie kadert in het project Geluksvogels, waarmee M de volgende drie jaren geluk zaait in de Leuvense scholen.

Geluksvogels © Sebastiaan Van Doninck

Geluksvogels © Sebastiaan Van Doninck

“Alle kinderen worden geluksvogels”, dat is het motto van M – Museum Leuven voor de volgende drie jaren. Een boom die uitgroeit tot een geluks- en rustplek binnen de schoolmuren is één van de ambities van het project Geluksvogels. Als eerste Leuvense school plant de Sint-Lambertusschool in Heverlee zijn geluksboom samen met alle kinderen.

Directrice Katleen Vanwezer: “Onze school werkt dit schooljaar rond geluk met het project Geluksvogels. Ouders, leerkrachten en kinderen geven zich voluit voor dit project. We gaan al jaren naar M en zijn blij dat M nu naar de school komt met dit project”. Geluksambassadeur Leo Bormans leidt de dag in goede banen.

M lanceert ook een parcours door de M-collectie rond geluk. Wat is geluk? Wie of wat maakt jou gelukkig? In het parcours nemen kinderen die levensvragen op een speelse manier onder de loep. Ze filosoferen samen, kijken goed naar de kunstwerken en brengen opdrachten uit het geluksspel tot een goed einde.

Leo Bormans:”De kracht van verbeelding is een belangrijke factor voor geluk. Het museum is dan ook een gedroomd vertrekpunt voor dit project. Voor geluksvogels is het museum een prikkelend en warm nest.”

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.