Geef ons uw aandacht, laat ons niet stikken!

longfibrose-1

Vandaag had op de Grote Markt tussen 9.30 en 13.30 u de sensibiliseringscampagne plaats voor longfibrose in samenwerking met de Belgische Vereniging voor Longfibrose vzw en het Universitair Ziekenhuis UZ Leuven.

longfibrose-2

longfibrose-6

Burgermeester Louis Tobback, Hans Bourlon, CEO van Studio 100 en Bieke Verlinden, schepen van sociale zaken wouden wel eens weten hoe het voelt om moeilijker te kunnen ademen of hoeveel zuurstof ze nog in hun bloed hebben en hoeveel lucht er in hun longen zit. Proficiat ze werden allemaal goedgekeurd!

longfibrose-4

longfibrose-8

longfibrose-9

longfibrose-11

longfibrose-10

Wat is longfibrose?

De term longfibrose duidt de vorming van littekenweefsel in de longen aan. Er zijn meer dan 200 soorten aandoeningen die gekenmerkt worden door een wisselende combinatie van fibrose en ontsteking. Wanneer de ziekte verder evolueert, zal de functie van de longen beperkt worden en wordt dus de zuurstofopname ernstig bemoeilijkt. In het begin zijn de klachten enkel aanwezig bij inspanning maar wanneer de ziekte verder evolueert, zal de kortademigheid ook optreden in rust.

longfibrose-5

longfibrose-3

De drie roodharige dames van 3Rouges gaven er een ferme lap op. Ze ondersteunden met plezier de actie rond longfibrose en gaven een adembenemend concertje!

longfibrose-9672

Alles over deze ziekte: Belgische Vereniging voor Longfibrose vzw en Universitair Ziekenhuis UZ Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.