Tentoonstelling (On)voltooid Verleden Tijd in Universiteitsbibliotheek

LUCA School of Arts organiseert de tentoonstelling (On)voltooid Verleden Tijd van woensdag 15 oktober tot en met zondag 6 december 2015 in de Universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein. (On)voltooid Verleden Tijd is een tentoonstelling met kunst en beeldverhalen rond identiteit, gelaagdheid en geheugen.

Voor het eerste luik gaan zes auteurs en zes tekenaars als duo aan de slag met de uiteenlopende elementen van het aftakelingsproces. Kunstdisciplines overlappen en de samenwerking tast de grenzen van het beeldverhaal af. Woord en beeld vinden elkaar, lokken antwoorden uit en experimenteren met visueel vertellen waarbij zowel animaties, beeldend werk en digitale conversaties worden gebruikt.

Met bijdragen van: Arnon Grunberg x Ephameron, Peter Holvoet-Hanssen x Frederik Van den Stock, Roderik Six x Isabelle Vandenabeele, Max Temmerman x Ilah, Stijn Vranken x Martha Verschaffel en Maartje Wortel x Wide Vercnocke.

De deelthema’s gelaagdheid, identiteit en geheugen zijn het vertrekpunt voor het tweede luik van de tentoonstelling. Twaalf hedendaagse kunstenaars gaan op een persoonlijke manier om met die thema’s. In een aantal gevallen is de eigen geschiedenis niet ver weg. Het geheel, maar ook elk werk afzonderlijk, boeit en ontroert.

Deelnemende kunstenaars zijn: Sven Augustijnen, Charif Benhelima, Michaël Borremans, David Claerbout, Ronny Delrue, Nicolas Karakatsanis, Wesley Meuris, Sarah en Charles, Ante Timmermans, Fik Van Gestel, Karen Vermeren en Francis Vranckx

Je kan de tentoonstelling ook ‘s nachts bezoeken tijdens de bibnacht op 18 november 2015.

Praktisch

  • Universiteitsbibliotheek Leuven, Mgr. Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven
  • 15 oktober 2015 tot 6 december 2015
  • Open maandag tot zondag van 10:00 tot 17:00
  • Gratis toegang

tentoonstelling-onvoltooid-verleden-tijd-luca

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.