The Big Draw lokt meer dan 10.000 bezoekers in Leuven

Na 5 dagen klokt het internationaal tekenfestival The Big Draw met meer dan 65 activiteiten af op ruim 10.000 bezoekers. Van 7 tot en met 11 oktober bruiste de stad van tekenplezier met workshops, wandelroutes, tentoonstellingen, lezingen en vooral heel veel tekenacties. Met het festival wil bezieler KUNSTWERKT iedereen aan het tekenen krijgen.


The Big Draw – Leuven 2015 from Lise Daes on Vimeo.

Het gonsde in Leuven vijf dagen lang van de creatieve bedrijvigheid. Jong en oud, ervaren of absolute beginner: meer dan 10.000 bezoekers toverden Leuven om tot één groot atelier vol ideeën en spektakel. Samen namen ze deel aan 65 activiteiten in Leuvense winkels, cafés, scholen en cultuurhuizen. Bekende tekenaars zoals Wide Vercnocke, Bart Schoofs, Tom Schamp, Gerda Dendooven en Sabien Clement zetten mee hun schouders onder het project.

SONY DSC

Dé publiekstrekker was ‘The Big Window Walk’, een route langs 150 raamtekeningen in winkelvitrines. Tekenen stond ook centraal tijdens de talrijke expo’s, inspirerende workshops en demonstraties.

Op handen en voeten - SLAC
Foto’s @KUNSTWERKT

Bijzondere locaties – zoals kunstenaarsatelier Cas-co in de Vaartstraat en De Smidse in de Sluisstraat – werden speciaal voor het festival opengesteld. Extra aandacht ging er naar de link tussen tekenen en wetenschap. Enthousiaste bezoekers konden intrigerende tekenmachines bewonderen, maar ook zelf een tekenrobot bouwen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.