Een dubbele verjaardag, een goed doel, en Wim Ballieu als peetvader!

Le Creuset viert 90 jaar sinds de productie van de allereerste cocotte en Kookhuys Mafrans viert maar liefst 100 jaar bestaan! Een dubbele verjaardag dat met Wim Ballieu als peetvader van deze actie enkel maar geslaagd kan zijn. De drie slaan de handen in elkaar om t.v.v. het Rondoufonds 5 LIMITED EDITION cocottes te veilen, “la cocotte originale” dus. Wim zal deze tijdens de Week van de Smaak aan de winnaars overhandigen in zijn gloednieuwe Balls & Glory in Leuven.

90 jaar Le Creuset, gevestigde waarde
Dit jaar is het 90 jaar geleden dat de allereerste gietijzeren pan werd geproduceerd door Le Creuset® in Fresnoy-le-Grand. Om dit jubileum te vieren komt het merk met een ‘limited edition’ versie van de cocotte. Deze replica van de allereerste braadpan zal in een oplage van 90 stuks voor de Belgische markt beschikbaar worden vanaf november 2015. Alle exemplaren worden genummerd en gehuld in een fraaie verpakking met certificaat en een buisje met zand van de unieke mal. Het zijn deze uiterst exclusieve sets die in samenwerking met Kookhuys Mafrans en t.v.v. het Rondoufonds geveild zullen worden.

Mini-Cocotte Anniversaire

Over Kookhuys Mafrans
In 1915 start Filip Mafrans een zaak in houten landbouwwerktuigen aan de Blauwe Hoek in Leuven. Tijdens de jaren die volgen maken die plaats voor wasmachines, elektrische huishoudapparaten, keukenbenodigdheden, … om uit te monden tot wat ze vandaag is: een speciaalzaak in kookgerei in de breedste betekenis van het woord.

In de autovrije Diestsestraat waar shopping-experience centraal staat, is Kookhuys Mafrans anno 2015 een ‘beleefwinkel’ die kwaliteitsmerken en vakkundig advies koppelt aan de nieuwste trends op culinair vlak. Mafrans kiest bewust niet voor een bepaald prijssegment: zowel studenten als topchefs vinden er hun kookgerei. De klanten van Mafrans hebben één ding gemeen: een passie voor koken.

Om de nodige ruchtbaarheid aan de actie te geven is er dan ook heel wat te doen rond dé Le Creuset potten bij het Kookhuys Mafrans. De authentieke kookpot zal er te bewonderen zijn gedurende de veertiendaagse van Le Creuset. Op zaterdag 10 oktober geeft de huiskok van Le Creuset een kookdemonstratie en zal hij de geheimen van een goeie sudderpot onthullen. De week nadien is het dan de beurt aan Wim Ballieu die je van de Lecreuset kwaliteiten zal
overtuigen vanaf 11.00 u tot 16.00 u. Aan de ingang van de winkel staat de originele 2cv oldtimer van Le Creuset speciaal overgereden van Frankrijk om deze actie kracht bij te zetten.

LeCreuset

De veiling zelf start vanaf 500€ en de mensen die interesse hebben kunnen een bod doen op de website van het Rondoufonds.

Bieden gaat heel eenvoudig, onderaan de website kunnen geïnteresseerden bieden. ‘s Avonds worden de 5 hoogste
biedingen op de website gezet – zo kan iedereen zien wie er het hoogste bod heeft uitgebracht (dagelijks tot einde van
wedstrijd). De actie loopt van 1/10 tot 31/10. Wim Ballieu zal op donderdagavond 12 november om 19 uur de overhandiging doen van de 5 cocottes in zijn gloednieuw restaurant Balls & Glory in Leuven.

WimBallieu

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Een dubbele verjaardag, een goed doel, en Wim Ballieu als peetvader!”

Carolien Coenen
(on november 15th, 2015 at 22:26)

De veiling is voorbij, de resultaten zijn bekend, er werd maar liefst 2770€ ingezameld voor het Rondoufonds!