Première: FEU – Etienne Guilloteau/Action Scénique

Op dinsdag 20 oktober om 20.30u vindt de première van FEU plaats in de STUK Soetezaal. FEU is geïnspireerd op de figuur van Antigone maakt Etienne Guilloteau een solo over verzet. Antigone is de belichaming van het tragische gevecht, ze luistert naar haar geweten in plaats van zich te plooien naar de wet.

FEU is een dansante voorstelling. In een ongelijke strijd biedt
 de getalenteerde Argentijnse danseres Cecilia Lisa Eliceche weerwerk tegen de live muziek van Zwerm, een elektrisch gitaarkwartet dat de rigueur van klassieke composities verbindt met een experimentele pop- en rockattitude. Het kwartet verbeeldt het koor, de danseres de ‘hybris’. Niet tegenover de goden of tegenover het lot, wel tegenover de wetten van de mensen en de macht van de tirannen. FEU heeft het over de strijd met onszelf. De strijd tussen passie en rede. De sporen van de mythe in ieder van ons.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.