Publicatie hedendaags architectuur in Leuven 2010 – 2015

Met een nieuwe editie van de Architectuurprijs Leuven reflecteert de stad Leuven over recente projecten die relevant zijn voor de huidige tendensen binnen stadsontwikkeling. Naar aanleiding van de architectuurprijs werd een publicatie gemaakt die een selectie van achttien door een jury geselecteerde projecten bespreekt en in beeld brengt. Het zijn projecten van grotere tot kleinere schaal, met uiteenlopende functies, op Leuvens grondgebied ontwikkeld door overheden, universiteit, projectontwikkelaars of juist op particulier initiatief.

Artikels en projectfiches lichten de projecten toe en kaderen ze in een bredere maatschappelijke en stedelijke context. Ze schetsen het belang en de invloed van architectuur, belichten de bedoelingen achter de projecten en tonen aan uit welke processen en componenten architecturale kwaliteit voortkomt. Een handige kaart toont het traject van een boeiende architectuurwandeling voor wie Leuven met een nieuwe architectuurbril wil verkennen. De beschrijving van de wandeling is terug te vinden in de publicatie.

Auteurs:  Prof. Jan Schreurs (KU Leuven), Sandrine Lambert (Creatief Schrijven), Joeri De Bruyn (jurylid, Public Space) / fotografie: Anja Van Eetveldt & Maurice Nyhuis / vormgeving: Andrea Bertus / 124 blz. / taal Nederlands / formaat 165 x 220 mm / gebonden / ISBN 9789082429008

Prijs: € 10 (inclusief wandelkaart)

Verkooppunten: 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.