Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven leert je reanimeren

Op vrijdag 16 oktober vindt de Restart a heart day plaats.

Elk jaar krijgen ongeveer 400.000 Europeanen een hartstilstand, waarvan 350.000 buiten het ziekenhuis. Een hartstilstand kan zich overal voordoen: op straat, op de werkvloer, tijdens of na een intense fysieke inspanning. Het merendeel doet zich voor thuis. Op dit ogenblik overleeft minder dan één slachtoffer op tien… Cardiopulmonale reanimatie (CPR) onmiddellijk starten kan de overlevingskansen verdubbelen of verdriedubbelen.

Het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven wil niet achterblijven. Op 16 oktober zal doorheen de dag (om 11u en om 14u) René Wolfs, medewerker van de spoeddienst en erkend reanimatiecoördinator, introductiesessies geven rond reanimatie. Later dit jaar en in het voorjaar van 2016 worden er ook uitgebreide lesmomenten van 2 uur georganiseerd voor individuele geïnteresseerden, verenigingen, ….

  • Dinsdag 24 november 2015 om 20u
  • Dinsdag 8 december 2015 om 20u
  • Vrijdag 22 januari 2016 om 20u
  • Woensdag 9 maart 2016 om 20u

De lessen worden gegeven volgens de nieuwe algemene richtlijnen, uitgeschreven door het ERC, de Europese Reanimatieraad.

Tijdens de lessen worden demonstraties gegeven en kan je ook zelf oefenen met behulp van een reanimatiepop. Deze werd aan het ziekenhuis geschonken door de Erasmus Lions club Leuven.

unnamed (1)  unnamed
Reanimatiecoördinator René Wolfs gaf een initiatie reanimatie aan de leden van de Erasmus Lions club, als dank voor de schenking van de reanimatiepop.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.hhleuven.be/reanimatielessen .

Help een leven redden en win cruciale tijd in afwachting van dringende hulp.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.