Stap mee tegen diabetes op 15 november!

De afgelopen 24 jaar zette Werelddiabetesdag sensibilisering rond diabetes op de sociale en politieke agenda. Belangrijke stappen werden reeds gezet in de strijd tegen diabetes: Senaatsresolutie voor een actieplan in de strijd tegen diabetes, preventieplan van de Vlaamse Overheid voor diabetes type 2… het zijn maar enkele mijlpalen. En toch… 1 Belg op 3 met diabetes weet dit niet door een gebrek aan kennis over diabetes en de symptomen. Trouwens, wist u dat elke 10 minuten de diagnose in ons land wordt vastgesteld?

Dit illustreert enkel en alleen maar dat de 25ste editie van Werelddiabetesdag noodzakelijk is. Aandacht blijven vragen voor diabetes is een van de kerntaken van de Diabetes Liga. Zij doet dit samen als gezondheidspartner met de Vlaamse Overheid. Naast preventie wil de Diabetesliga betrouwbare informatie aan de burger rond deze aandoening verschaffen en bruggen bouwen tussen mensen die er mee geconfronteerd worden. Deze boodschap rond kennis van diabetes, preventie en bruggenbrouwer wil de Liga meegeven aan alle wandelaars die deelnemen aan één van de vele wandelingen georganiseerd in het Vlaamse land op 15 november 2015 ter gelegenheid van de 25ste Werelddiabetesdag.

Voor de zesde keer organiseert de plaatselijke afdeling Leuven en omstreken een wandeling om de boodschap rond preventie centraal te zetten. Deze keer vormt het Hageland het decor van de wandeling. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 4-7-10 km, en de fervente wandelaars kunnen dit combineren tot 11-14-17 of zelfs 21 km. Vertrekken kan tussen 8 en 15u. Een podoloog voorziet in voetverzorging.

Daarnaast komt om 13.30u Celien haar nieuwe single voorstellen. Haar nieuwe single vertelt over haar ervaringen met diabetes. Op die manier wil zij alle diabeten een hart onder de riem steken en diabetes onder de aandacht te brengen. De opbrengst van de single gaat naar de Diabetesliga.

Voor deze jubileumeditie staat er ook een groepswandeling op het programma. Op 15 november 2015 om 14.00u is iedereen welkom om in groep de kortste afstand (4 km) te wandelen.

diabetes

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.