Theater over Limburg in Leuven

Waar het Vlakke land gaat plooien op 14 oktober in OPEK

limburg - Stephan Vanfleteren
Foto: Stephan Vanfleteren

Op 14 oktober is Toneelgroep Maastricht te gast bij Het nieuwstedelijk in OPEK Leuven en ze brengen de voorstelling Waar het vlakke land gaat plooien mee, een humoristische en poëtische zoektocht naar de ziel van Limburg.

Ze wonen in Berlijn, zijn hoogzwangere vriendin en hij. Na de sluiting van de mijnen was er geen uitzicht meer op werk en zijn ze vertrokken, op zoek naar een nieuwe toekomst. Maar zijn moeder ligt op sterven en in de nacht dat zij terugrijden naar Zuid-Limburg, denkt hij aan het leven waarvan hij dacht dat het ver achter hem lag. Gaandeweg de reis, naarmate het vlakke land meer en meer gaat plooien, komen de herinneringen terug en beseft hij: al lukt het je je wortels af te kappen, wie van Limburg is, groeit nergens weer opnieuw.

Voor Leuvense Limburgers wordt een leuk extra’tje voorzien. Na de voorstelling is er voor hen een stuk vlaai! Laat je geboorte-akte maar thuis, de controle gebeurt middels een simpele taaltest!

Tickets bestel je via 30 CC

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.