Zonnewagen start vandaag als vierde in Australië

De zonnewagen van het Punch Powertrain Solar Team vertrekt vandaag van op de vierde plaats aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Het team eindigde als vierde in de kwalificatiewedstrijd die de startposities bepaalt. De KU Leuven-studenten spreken van een ideale start.

Kwalificatie
Vandaag wordt in Australië het startschot gegeven van de World Solar Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens. Maar voor het vertrek moesten de deelnemende teams eerst een kwalificatie rijden om de startplaats te bepalen. De zonnewagen die het snelste rondje reed op het racecircuit van Hidden Valley in Darwin mag morgen als eerste vertrekken.

Team members gather around the Belgian Punch Powertrain Solar Team car ahead of the qualification lap for the 2015 Bridgestone World Solar Challenge at Hidden Valley race track in Darwin, Australia, on Saturday, Oct. 17, 2015. The team of 16 University of Leuven students set the 4th time and will start on Sunday, together with 44 other solar cars from 25 different countries for a 3,000 km race from Darwin to Adelaide. PHOTO - PUNCH POWERTRAIN SOLAR TEAM / SARAH SOMERS

Team members gather around the Belgian Punch Powertrain Solar Team car ahead of the qualification lap for the 2015 Bridgestone World Solar Challenge at Hidden Valley race track in Darwin, Australia, on Saturday, Oct. 17, 2015. The team of 16 University of Leuven students set the 4th time and will start on Sunday, together with 44 other solar cars from 25 different countries for a 3,000 km race from Darwin to Adelaide.
PHOTO – PUNCH POWERTRAIN SOLAR TEAM / SARAH SOMERS

Zesde plaats
Met een tijd van 2 minuten en 2 seconden en een gemiddelde snelheid van 84,6 kilometer per uur, eindigde het Belgische Punch Powertrain Team op de vierde plaats. Racepiloot Bert Longin nam het rondje voor z’n rekening en was achteraf heel tevreden: “We hebben 2’02” gereden, dat is de snelste tijd die de auto hier ooit heeft gereden. Het was een goede lap. Hier en daar een paar kleine dingen die beter konden, maar veel sneller kon het niet meer.”

Driver Bert Longin smiles and cheers as he sits in the Belgian Punch Powertrain Solar Team car after the qualification lap for the 2015 Bridgestone World Solar Challenge at Hidden Valley race track in Darwin, Australia, on Saturday, Oct. 17, 2015. The team of 16 University of Leuven students set the 4th time and will start on Sunday, together with 44 other solar cars from 25 different countries for a 3,000 km race from Darwin to Adelaide. PHOTO - PUNCH POWERTRAIN SOLAR TEAM / GEERT VANDEN WIJNGAERT

Driver Bert Longin smiles and cheers as he sits in the Belgian Punch Powertrain Solar Team car after the qualification lap for the 2015 Bridgestone World Solar Challenge at Hidden Valley race track in Darwin, Australia, on Saturday, Oct. 17, 2015. The team of 16 University of Leuven students set the 4th time and will start on Sunday, together with 44 other solar cars from 25 different countries for a 3,000 km race from Darwin to Adelaide.
PHOTO – PUNCH POWERTRAIN SOLAR TEAM / GEERT VANDEN WIJNGAERT

Concurrentie
Dankzij de goede prestatie staat het team morgen als vierde aan de startlijn. Daarmee laten de Leuvense jongens meteen hun grootste concurrenten achter zich. Karel Winderickx van het Punch Powertrain Solar Team: “Hoe sneller we kunnen vertrekken, hoe beter natuurlijk, want dan moeten we minder teams inhalen. De teams die voor ons zitten, zijn niet de grote concurrenten. Dat wil zeggen dat we ze gemakkelijk gaan kunnen inhalen. Dus dit is echt wel een ideale start voor ons.”

De 3000 kilometer lange tocht start zondag om 8 uur plaatselijke tijd in de Australische stad Darwin. De studenten zullen er 4 of 5 dagen over doen om in Adelaide aan te komen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.