Dag van de Jeugdbeweging nu vrijdag 23 oktober met actie op Martelarenplein

Op vrijdag 23 oktober 2015 slaan Chirojeugd Vlaanderen, JNM, IJD, FOS Open Scouting, KLJ, Jeugd Rode Kruis, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen de handen in elkaar om samen de Dag van de Jeugdbeweging te organiseren. Overal in Vlaanderen worden steden en gemeenten ingepalmd met leuke acties om deze hoogdag voor het jeugdwerk in stijl te vieren. Leuven is natuurlijk ook van de partij.

Met de steun van Jeugdcentrum Vleugel F zetten de Leuvense jeugdbewegingen op 23 oktober 2015 het Martelarenplein in vuur en vlam van 7.00 tot 9.00 uur. Iedereen die langskomt in zijn of haar jeugdbewegingsuniform kan genieten van een gratis ontbijt.

De Dag van de Jeugdbeweging krijgt dit jaar een muzikaal jasje. Want alle jeugdbewegingen smeren hun keel voor thema ‘Zingt!’. Op tocht, aan het kampvuur, tijdens de afwas of voor het slapengaan. In een jeugdbeweging wordt er wat afgezongen. Want samen zingen doet deugd! Luid en vals of zacht en oprecht: zingen doet wat met je. Het schept een band, creëert sfeer en roept emoties op. Samen zingen laat niemand onberoerd. Dat gaat vonken geven!

“In Vlaanderen zijn er meer dan 250.000 kinderen en jongeren lid van een jeugdbeweging”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Leuven telt 29 jeugdbewegingen met samen ongeveer 4.000 leden. Wij ondersteunen met veel plezier de Dag van de Jeugdbeweging omdat het een uitgelezen moment is om als stad onze appreciatie te tonen voor het engagement van deze jongeren. Jaar in jaar uit zetten zij zich in om kinderen en jongeren de tijd van hun leven te bezorgen.”

Wie de dag in schoonheid wil afsluiten, kan ‘s avonds in jeugdbewegingsuniform verder feesten tijdens de Leuvense Nacht van de Jeugdbeweging in de Social Club (boven café Barvista) van Scouts Leuven vanaf 21.00 uur.

Meer info: http://dagvandejeugdbeweging.be/

dag_van_de_jeugdbeweging_2015

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.