Imaginary

Tijdens het schooljaar 2015-2016 organiseren de Vlaamse Wiskunde Olympiade en alle Vlaamse universiteiten samen de tentoonstelling IMAGINARY in Vlaanderen. IMAGINARY is een initiatief dat startte in het befaamde Duitse onderzoekscentrum voor wiskunde te Oberwolfach, en ondertussen internationaal tot heel wat erkenning leidde. IMAGINARY laat iedereen kennismaken met wiskunde in haar volle breedte, kracht en schoonheid. De tentoonstelling omvat talrijke topkwaliteit-posters, een hele reeks 3D-prints van wiskundige objecten, en een reeks softwarevisualisaties en -simulaties waarmee de bezoeker interactief aan de slag kan, via grote touchscreens. Zowel wiskunde die je meeneemt in verwondering en bewondering, als de kracht van wiskundige modellen voor toepassingen komen aan bod.

De expositie zal achtereenvolgens opgesteld worden in Gent, Leuven, Kortrijk, Antwerpen, Hasselt en Brussel, telkens op de daar aanwezige universitaire campus. Van 7 november tot en met 28 november 2015 zal de expositie in Leuven te bezichtigen zijn in de Centrale Bibliotheek aan het Ladeuzeplein.

Tijdens de openingsuren kan iedereen de tentoonstelling gratis komen bekijken. De organisatoren voorzien ook dat groepen onder begeleiding van een medewerker van de universiteit de tentoonstelling kunnen bezoeken – na voorafgaandelijke aanmelding. Een geleid bezoek kan ook gecombineerd worden met een bezoek aan de bibliotheektoren.

imaginary

Praktisch

 • Locatie:  Centrale Bibliotheek aan het Ladeuzeplein
 • Data: Van 7 november tot en met 28 november 2015
 • Openingsuren:
  • Maandag, dinsdag en woensdag: doorlopend van 9 tot 18 u.
  • Donderdag (late opening): doorlopend van 9 tot 20 u.
  • Vrijdag, zaterdag en zondag: doorlopend van 10 tot 17 u.
  • Op woensdag 11 november is bezoek van 10 tot 17 u.
 • Gratis toegang
 • Meer info: www.vwo.be/vwo/imaginary
Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Imaginary”

Het is een (BIB)nacht… « Leven in Leuven
(on november 24th, 2015 at 18:44)

[…] zijn bezoekers. Er waren allereerst doorlopende evenementen, van de interactieve wiskundige expo Imaginary (waar ik als ‘wiskundeleek’ niet zo veel van begreep) tot een torenbezoek en workshop […]