Provinciehuis kleurt blauw nu zaterdag 24 oktober

Nu zaterdag 24 oktober 2015 zal het gebouw van de Provincie Vlaams-Brabant blauw kleuren van 19:00 tot 24:00. Op deze manier wordt de 70ste verjaardag van de Verenigde Naties gevierd.

De Verenigde Naties werden kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht om de vrede en veiligheid in de wereld te garanderen. Nog steeds staan het streven naar vrede en veiligheid hoog op de internationale politieke agenda. Om het blijvende belang van de Verenigde Naties extra in de verf te zetten, roept de organisatie steden en gemeenten wereldwijd op om op 24 oktober, de dag van de verjaardag, een monument, een landmark of een gebouw in het blauw te verlichten. Blauw verwijst naar de blauwhelmen die door de VN ingezet worden voor vredesopdrachten.

De Eiffeltoren in Parijs, het House of Parliament in Londen, de Empire State Building in New York en de piramides van Gizeh zijn bekende gebouwen die meedoen.

De campagne wil op die manier mensen van over de hele wereld verenigen, en een boodschap van vrede, ontwikkeling en mensenrechten uitdragen.

Praktisch

  • Provinciehuis, Provincieplein 1 in Leuven
  • Zaterdag 24 oktober 2015 van 19:00 tot 24:00

Provinciehuis_vlaamsbrabant_leuven_Blauw
Een foto van het Provinciehuis tijdens de testfase

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Provinciehuis kleurt blauw nu zaterdag 24 oktober”

In the picture: Provinciehuis in ‘t blauw « Leven in Leuven
(on oktober 26th, 2015 at 1:13)

[…] Het Provinciehuis kleurde zaterdagavond blauw om de 70ste verjaardag van de Verenigde Naties te vieren. […]