Nieuwe acties moeten busstation Leuven veiliger maken

Vanaf maandag 2 november neemt De Lijn Vlaams-Brabant nieuwe maatregelen om de situatie aan het busstation in Leuven veiliger te maken.

“We herverdelen de bussen over de verschillende perrons waardoor het aantal wachtende reizigers per perron beter gespreid wordt. Bovendien herschilderen we de signalisatie op de grond en nemen we de nieuw aangelegde halte (perron 13) in gebruik.” zegt Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant.

Afgelopen zomer werden alle perrons reeds slipvrij, ruimer en toegankelijker gemaakt. De 3de en laatste fase, voorzien in 2016, is de herinrichting van de Diestsepoort.

Om het aantal wachtende reizigers per perron beter te spreiden, worden de buslijnen herverdeeld over de verschillende perrons. Concreet betekent dit dat voor een aantal klanten hun vertrouwde bus voortaan op een ander perron stopt. Het gedetailleerde overzicht van alle lijnen per halte, is terug te vinden op www.delijn.be/leuven.

IMG_4724

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.