Tentoonstelling V.I.T.R.I.O.L. van Expo Leuven

Nog tot en met 8 november 2015 kan je in de exporuimte Tweebronnen de nieuwste tentoonstelling van Expo Leuven ontdekken. V.I.T.R.I.O.L., de titel van het werk, verwijst naar een motto uit de alchemie, ‘Visita Interiora Terrae Rectificandoque Invenies Occultum Lapidem’, ofwel ‘bezoek het innerlijke der aarde, door vervolmaking zult u de verborgen steen vinden.’ Voor Mireille Robbe is het een metafoor voor de vaak hulpeloze zoektocht van de mens of de kunstenaar naar zichzelf, naar het eigen ‘goud’ of de eigen ziel. Met een knipoog naar het dadaïsme keert dat thema ook terug in de schilderijenreeks ‘Koffiedikkijken’.

De Bijbel, religie, alchemie… Mireille Robbe (°1962) uit Rotselaar gaat aan de slag met verrassende thema’s. Met haar kunst balanceert ze tussen spel en ernst. Zo fileerde ze alle klinkers uit een antiquarische uitgave van het Nieuwe Testament om ze vervolgens te presenteren als ware relieken. Onder ‘heilige stolpen’, hermetisch afgesloten met bloedrode bijenwas, staan ze voor ‘het levensbloed van een tekst’.

Praktisch

  • Van 10 oktober tot en met 8 november 2015
  • Exporuimte Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, Leuven
  • Openingsuren: donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Toegang is gratis.

mireille_robbe_VITRIOL_expo_leuven
Copyright Expo Leuven – Mireille Robbe

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.