Kamerkoor Koordinaat brengt Scandinavische Koormuziek

Op zaterdag 21 november 2015 brengen Kamerkoor Koordinaat uit Leuven en vocAmuze uit Burcht onder de titel Noorderlicht een themaconcert rond Scandinavische koormuziek. Voor de gelegenheid worden ze bijgestaan door solisten Lieven Termont (bariton) en Ilze De Maeyer (piano). Het geheel staat onder de muzikale leiding van Dimitry Goethals.

affiche_noorderlicht

De koren nemen je mee op een fascinerende reis langs ingetogen psalmen van Grieg, dromerige poëzie van Shakespeare op tonen van Mäntyjärvi en Lindberg, patriottische muziek van Sibelius, volkse deuntjes van Pedersen, religieuze werken van Söderman, Gjeilo en Ahlen en uiteraard het Northern Lights van Gjeilo. Griegs Lyriske Stykker voor piano breien het geheel aaneen tot een overweldigend spektakel. Een sfeervolle aankleding, een aangepaste belichting en een thematische tentoonstelling als decor maken de ervaring compleet.

Het concert vindt plaats in de Boodschapkapel van het Heilig-Hartinstituut in Heverlee op 21 november om 20 uur.

Tickets kosten 13 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa, en kunnen besteld worden bij de koorleden of online op tickets.noorderlichtconcert.be.

Meer informatie op www.noorderlichtconcert.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.