Première Alleen de grootste nabijheid van fABULEUS & DOX

Denieuwe voorstelling, Alleen de grootste nabijheid, een coproductie van fABULEUS met het Nederlandse DOX gaat op 11 november 2015 in première. Het gekronkel in de liefde is de motor van deze dansproductie. Acht jongeren tussen 14 en 21 jaar proberen vat te krijgen op een oud boek: Die Wahlverwandtschaften van Johann Wolfgang Goethe uit 1809. Wat begint als een ietwat ongemakkelijke kennismaking, mondt uit in een kluwen van innige duetten.

dox

DOX en fABULEUS stellen allebei de ontwikkeling van jong talent centraal. Beide productiehuizen vonden elkaar rond regisseur Bram Jansen en choreograaf Ryan Djojokarso. Samen met hun jonge dansers proberen zij de schijnbaar ondoorgrondelijke bespiegelingen van Goethe te vatten in de direct sprekende taal van dans.

De première vindt op 11 november plaats in STUK, Leuven, en is de eerste nieuwe creatie van fABULEUS als gastgezelschap van STUK.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.