Kokoon

Kokoon mag zich met recht en rede een gevestigde waarde in het Leuvense restaurantlandschap noemen. Toch was het al een tijd geleden dat we dit restaurant nog eens bezochten. Er beweegt in Leuven zo veel op culinair vlak dat je de gevestigde waardes soms over het hoofd ziet. Geheel onterecht, trouwens.

Kokoon, gelegen in een zijstraat van de Muntstraat, bleek een ideale plek voor een lunch met vier. Een mooie herfstzondag strekte zich voor ons uit en we hadden alle tijd om gezellig te tafelen en bij te praten. En ja, daar hoort een lekker aperitief bij. Mijn gezelschap koos voor de apéritif maison met Picon. Ik ben zelf niet zo’n fan van dit drankje, dus ik hield het bij een lekker glaasje champagne. De witte pens die als appetizer geserveerd werd, viel bij iedereen in de smaak.

We moesten niet lang nadenken over onze keuze: graag vier keer de Kokoonmenu. De Sint-Jacobsvruchten en het hertenkalf hadden iedereen over de streep getrokken. Drie personen aan onze tafel wilden graag de aangepaste wijnen, terwijl de vierde persoon Bob was en het bij een aperitief en één glas wilde houden. Dat bleek niet evident, want de ober deelde mee dat de ganse tafel aangepaste wijnen diende te nemen. Dat leek ons toch wat vreemd. Stel je voor dat je geen alcohol drinkt, zwanger bent of Bob moet spelen? Na wat aandringen, gaf de ober dan toch toe en mochten we driemaal de aangepaste wijnen nemen. Oef!

De eerste gang kwam snel en stelde niet teleur. Heerlijke Sint-Jacobsvruchten met boschampignons voorzien van een uitstekend sausje. Een goed begin, daar waren we het allemaal over eens. De ober was zo attent om na het voorgerecht te komen vragen of we even wilden pauzeren. Het leek ons een goed idee om het voorgerecht wat te laten zakken alvorens aan het hoofdgerecht te beginnen. Speciale vermelding trouwens voor het lekkere, zelfgebakken brood.

Het hoofdgerecht was heerlijk! Het hertenkalf was perfect gebakken en heerlijk zacht. Het cognacsausje paste er perfect bij. Alleen van de veenbessenkroketjes had ik wat meer verwacht. De veenbessen smaakten niet echt hard door en laat ik nu net een grote veenbessenliefhebber zijn. En nu ik dan toch aan het muggenziften ben: één extra stronkje witloof had ik wel leuk gevonden.

Voor het dessert informeerde ik of het mogelijk was de panna cotta van koffie, mokka-ijs en koffiecrumble te vervangen door sorbet. Ik ben niet zo’n liefhebber van koffie. Dat was geen enkel probleem. Al keek ik wel een beetje jaloers naar het kaasbordje dat mijn vriendin had besteld. Dat zag er zeer lekker en overvloedig uit. We sloten de maaltijd af met een koffie en een thee.

De bediening was vriendelijk, maar liet hier en daar wat steken vallen. Eénmaal moesten we de ober eraan herinneren dat wij nog geen wijnen bij onze gang gekregen hadden en een tweede maal morste de ober met de rode wijn. Gelukkig enkel op tafel en niet op de mooie jurk van mijn vriendin. Ik had de indruk dat de ober nog niet zoveel ervaring had, want hij kwam wat zenuwachtig over. De wijnen zelf (twee Zuid-Afrikaanse en één Duitse) waren trouwens erg lekker en combineerden goed met onze gerechten.

In totaal betaalden wij 59 euro per persoon voor een driegangenmenu, inclusief aperitief, water, aangepaste wijnen en koffie. Een eerlijke prijs voor al het lekkers dat op ons bord lag. Volgend bezoek probeer ik zeker één van de KOKoonTAILS!

Appetizer

Sint-Jacobsvruchten, Boschampignons, Yuzusausje

Hertenkalf, Cognacsausje, Groene Kool Met Spek, Witloof, Veenbessenkroketjes

Panna Cotta Van Koffie, Mokka-Ijs, Koffiecrumble

 Sorbets

Kaasbordje

Praktisch
‘s Meiersstraat 1, 3000 Leuven
016 23 07 26
http://www.kokoon.be

Onze keuze
Kokoonmenu
Sint-Jacobsvruchten, Boschampignons, Yuzusausje
Hertenkalf, Cognacsausje, Groene Kool Met Spek, Witloof, Veenbessenkroketjes
Panna Cotta van Koffie, Mokka-Ijs, Koffiecrumble/ Kaasbordje / Sorbets

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.