De Oude Kantien

Voor de oudere Leuvenaars is De Oude Kantien een monument uit hun jeugdjaren: de obligate zondagswandeling met ouders en/of grootouders om daar een ijskreem te gaan eten. En ook later, als rijpe tieners, zullen zij zich zeker de thé-dansants in het toenmalige danszaaltje (nu vergaderzaal) op het gelijkvloers herinneren….
Er is echter heel wat veranderd!

Enkele jaren terug heeft “The Lodge group” deze vierkanthoeve overgenomen en ze grondig gerestaureerd tot brasserie met vergaderruimtes, en bovendien hotel.
De huidige generatie bezoekers vindt er zowel ‘s middags als ‘s avonds een lekkere maaltijd aan een schappelijke prijs. De aanwezigheid van IMEC en de campus KU Leuven / Arenberg draagt hier zeker toe bij. Maar ook de mensen die in de buurt wonen zijn er hartelijk welkom, zowel in de gezellige eetruimte als in de veranda.
Parkeren? In de Kardinaal Mercierlaan vind je altijd wel een plaatsje!

Wij hadden gekozen voor de veranda waar onze voorbehouden tafel, keurig gedekt, klaar stond. Wij hadden thuis al wat geaperitiefd en verkozen onmiddellijk met het diner te beginnen. Toch kregen we eerst nog een proevertje: een toast met een mousse (van?), evenals vers, wit en zeer lekker bruin brood, boter en een fles water.

2015-10-29 (28)

Wij opteerden voor een drie gangenmenu en de huiswijnen (21€ per fles).

De frisse carpaccio van tonijn was mooi geserveerd in timbaal met een groentekrans, limoen en bolletjes van appel. Fijn van smaak en juist voldoende gekruid. De stand van de wijn in het glas werd door de ober goed in de gaten gehouden en tijdig bijgevuld.

2015-10-29 (26)

2015-10-29 (27)
Als hoofdschotel werd een groot stuk schapensteak opgediend met diverse groenten “al dente” en een een sublieme aardappelgratin. Het vlees viel niet zo goed mee. Het was goed gebakken, maar nogal hard van structuur en niet zonder pezen. De bijhorende saus was perfect.

Spijtig dat de ober de rode wijn persé wou inschenken in het glas waarin nog een restje witte wijn aanwezig was, en dat wij moesten aandringen voor een ander glas. Dit is, eigenaardig genoeg, iets wat wij meer en meer moeten vaststellen. De goede gewoonte om voor de wijnen van bij het dekken van de tafel twee glazen te zetten, lijkt verloren te gaan. Waarom toch?

2015-10-29 (30)

2015-10-29 (38)

Het dessert was een orgelpunt! Gewoon subliem: een perfect gelukte moelleux van warme fondant chocolade met daarnaast een bol vanille-ijskreem met een bijhorend koekje als hoedje. Een mooie afronder voor een heerlijke maaltijd.

Voor een goede 50 € per persoon hebben wij lekker gegeten en gedronken.

Praktisch
Kantineplein 3, 3001 Heverlee
016 50 95 10
oudekantien@lodge-hotels.be
http://www.lodge-hotels.be/lodge/brasoudekantienindex.jsp

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.