Playground in STUK & M van 19 tot 22 november

Volgende week staat in het teken van het kunstenfestival Playground, waarbij STUK en museum M de handen in elkaar slaan. Playground is een uniek festival dat het boeiende veld tussen de beeldende en de podiumkunsten in de kijker zet. Gevestigde waarden en nieuw talent zorgen voor een spannend programma met verschillende (Belgische) premières.

FORMEN FORMEN 6 © Julian Weber

De Playground kunstenaars houden zich niet aan één discipline. Ze combineren vrijuit elementen uit installatie, tekst, film, sculptuur, architectuur of choreografie. In uitdagende live performances brengen ze objecten en lichamen samen. Ze creëren nieuwe visuele beelden die reflecteren over kunst, de wereld en de mediatisering van het leven. Veel projecten en performances beleven op Playground hun (Belgische) première.

Op het programma vind je onder meer een intens dansduet met een Oosters tapijt van Maria Hassabi, kortverhalen in een uitgevonden taal van Guy de Cointet, een voorstelling over de ‘tong’ van Ieva Misevičiūte, een aria op basis van hysterische internetcommentaren van Cally Spooner, een gesprek over de betekenis van kunst met Kristof Van Gestel,  bij Julian Weber gebruiken performers een specifiek voor hen ontworpen sculptuur, utopische architectuurmodellen van Jean-Pascal Flavien of een videowerk van Julien Prévieux met een choreografie op basis van bewegingen die toestellen aansturen

Het volledige programma in M en STUK bevat werk van Adva Zakai, Benjamin Seror, Cally Spooner, DD Dorvillier, fieldworks, Guy de Cointet, Hugues Decointet, Ieva Misevičiūtė, Jean-Pascal Flavien, Jimmy Robert, Julian Weber, Julien Prévieux, Kristof Van Gestel, Maria Hassabi en Sonja Jokiniemi.

Het volledige programma vind je op: www.playgroundfestival.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.