La Cantina del Coronel

Vroeger bevond La Cantina del Coronel zich in de Parijsstraat tot de zaak daar dicht ging en enkele jaren uit het Leuvense straatbeeld verdween. Maar kijk, la Cantina del Coronel is terug, ditmaal in een mooi, ruim pand in de Muntstraat.

In mijn herinneringen was La Cantina een restaurant waar je heerlijk Zuid-Amerikaans kon eten, maar waar de wachttijden al eens aardig durfden oplopen. Ik was dan ook erg benieuwd om kennis te maken met de vernieuwde versie in de Muntstraat. Wij hadden er afgesproken met een bevriend koppel dat net zoals wij liefhebber is van de Zuid-Amerikaanse keuken.

Op ons tafeltje stonden de vertrouwde nachos. Een riante portie nachos vergezeld van een minipotje saus. Wat mij betreft had de verhouding gerust omgekeerd mogen zijn, maar het is altijd leuk iets te knabbelen te hebben wanneer je de menukaart bestudeert.

Ik was alvast aangenaam verrast pisco sour op de drankenkaart te ontdekken. Deze cocktail is één van mijn favoriete cocktails (dat laagje opgeklopt eiwit in combinatie met de zure smaak van de rest maakt het helemaal af), helaas zijn er niet veel restaurants in Leuven die dit drankje serveren. De pisco sour viel alvast in de smaak, een goed begin van de maaltijd.

Ik ging voor één van mijn favoriete gerechten: de fajitas met rundsvlees. Mijn tafelgenoten bestelden verder nog de Entrecote Argentina Ranchero en de Pollo Ranchero. Ik moet zeggen dat ik lichtelijk teleurgesteld was toen mijn fajitas geserveerd werden. Ik miste het sissend hete pannetje waarin dit gerecht in andere restaurants geserveerd wordt. Na een eerste smaaktest bleek het vlees ook wat taai te zijn. Niet dat de fajitas slecht waren, ‘t is gewoon dat ik elders in Leuven al betere versies van dit gerecht heb gegeten. Mijn tafelgenoten waren wel tevreden over hun gerecht.

De bediening was middelmatig en leek ons tafeltje soms wat uit het oog te verliezen. Zo vergat de ober lepeltjes te brengen voor de sausjes bij mijn fajitas en toen ik erom vroeg, reageerde hij nogal vreemd. Maar misschien had hij mij niet goed verstaan, want uiteindelijk kreeg ik meer lepeltjes dan ik gevraagd had. We hadden ook een interessante uitwisseling over de manier waarop de steak gebakken moest worden. Medium rare begreep de ober niet en hij ging bijna in discussie met onze tafelgenoot die dit zo besteld had. Uiteindelijk ging mijn tafelgenoot dan maar voor een steak saignant. De steak was overigens prima gebakken.

Ik moet zeggen dat ik La Cantina met gemengde gevoelens buiten stapte. Mooi restaurant, maar mijn gerecht overtuigde me niet en ergens miste ik de chaotische sfeer van het pand in de Parijsstraat.

pisco sour en margariat

fajita rundsvlees

Entrecote Argentina Ranchero

Pollo Ranchero

Praktisch
Muntstraat 12, 3000 Leuven
016 29 08 63
http://www.lacantina.be/

Onze keuze
Entrecote Argentina Ranchero
Pollo Ranchero
Fajitas rundsvlees

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.