Arenbergsymposium – Robots: een zegen of een vloek voor de maatschappij?

Op 25 november 2015 om 19.30u vindt in de Grote Aula van het Maria Theresiacollege het Arenbergsymposium plaats. Het thema is ditmaal: “Robots: een zegen of een vloek voor de maatschappij?”

Drie sprekers zullen de nieuwste evoluties rond robotica toelichten vanuit drie complementaire invalshoeken: academisch, industrieel en socio-economisch.

In domeinen zoals productie, verkeer, logistiek, gezondheidszorg nemen robots taken op die de mens aanvullen of vervangen. Een verstandige samenwerking tussen mens en robot kan onze levenskwaliteit verhogen en biedt opportuniteiten voor onze industrie. Nieuwe robottechnologieën ontwikkelen en omzetten in innovatieve producten en diensten, dat vereist enorme kapitaalsinvesteringen. Zijn wij in Vlaanderen en Europa hiertoe bereid?

Sprekers

  • Rüdiger Dillman, Karlsruhe Institute of Technology (KIT), Institute for Anthropomatics and Robotics (IAR), Humanoids and Intelligence Systems Lab
  • Patrick Danau, algemeen directeur Techniek en Logistiek Audi Brussels S.A./N.V.
  • Koen Algoed, kabinetschef Economie & Innovatie, kabinet minister Philippe Muyters – Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

Debat met de sprekers en Herman Bruyninckx en Bram Vanderborght o.l.v. moderator Dominique Deckmyn, De Standaard, redacteur technologie en nieuwe media – schreef in 2015 een reeks over AI en robotica. Voertaal van het symposium is Engels.

Robots: een zegen of een vloek voor de maatschappij?

Praktisch
Grote Aula, Maria Theresiacollege, Sint-Michielsstraat 6, 3000 Leuven
woensdag 25 november 2015, 19.30u
Afsluitende receptie: Museumzaal, Universiteitshal, Naamsestraat 22, Leuven
Toegang is gratis maar inschrijving is gewenst.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.