Opening Leuvense Buurderij

Op 17/11 opent de eerste Leuvense Buurderij feestelijk zijn deuren. Een vernieuwend concept dat een antwoord biedt op actuele economische, sociale en ecologische vraagstukken. Het succesverhaal uit Frankrijk en Wallonië, nu ook in Leuven!

buurderij

Een buurderij is een trefpunt voor beter eten. Je vindt er lekkere producten rechtstreeks van bij producenten uit je regio. Een buurderij betekent lokaal, vers, transparant, eerlijk, sociaal en gemakkelijk. Het brengt boer en consument terug samen. Deze manier van werken geeft de boer zekerheid van verkoop, de consument krijgt (h)eerlijke producten en de boer een eerlijke prijs. De Leuvense buurderij kiest daarenboven bewust voor boeren die extra inspanningen doen voor milieu, natuur en dierenwelzijn.

Op www.boerenenburen.be kan je een buurderij in jouw buurt vinden. Je ziet er de producenten en hun aanbod. Je doet je bestelling en komt afhalen op het wekelijks marktje waar de producenten zelf aanwezig zijn.

De winning

Inschrijven is bovendien volledig gratis en zonder enige verplichting.

Ontdek de mogelijkheden op de feestelijke opening op 17 november vanaf 17u in Wereldcafé coop Leuven!

  • 17u30: Officiële opening door Jessica Nys Buurderij-verantwoordelijke
  • 18u00: ‘De kracht van bio’ door Kurt Sannen voorzitter van BioForum en bio veehouder
  • 18u30: Muziek door Brecht Vastesaeger

Doorlopend van 17u tot 19u kan je proeven van al het lekkers van de boeren en is er buiten een gezellig marktje met bosbessengluwein. Je kan ook een hapje eten, onder andere een maaltijd bereid met de bijzondere seitan van ‘t Kraaienest . Blijf daarna nog gezellig nababbelen, 
het Wereldcafé is open tot 23u!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.