Trente

Toen ik vernam dat de Muntstraat van 13 tot 22 november helemaal in het teken van chocolade zou staan, hoefde ik lang te twijfelen om een tafeltje bij één van de deelnemende restaurants te reserveren. Het werd restaurant Trente, omdat het een tijdje geleden was dat we nog eens de voetjes onder tafel gestoken hadden bij dit fijne restaurant , ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in Leuven. Het is dan ook niet voor niets dat Trente een 14/20 krijgt van Gault Millau.

Bij het binnenkomen werden onze jassen in ontvangst genomen en werden we meteen naar onze tafel geleid. De inrichting van Trente is sober, maar gezellig. Veel tafeltjes zijn er niet, wat zorgt voor een intieme sfeer. We kregen een tafel vlakbij de keuken toegewezen waardoor we zo nu en dan een blik konden werpen op de koks in de keuken die al het lekkers op onze borden toverden.

Ons gezelschap van vier koos unaniem voor het vijfgangenmenu (62 euro per persoon). De ene helft van de tafel ging voor aangepaste wijnen (29 euro per persoon), de andere helft niet (wegens zwangerschap en bob zijnde). Het is ook mogelijk om bijpassende bieren bij het menu te bestellen. De ober had meteen opgemerkt dat de dame in ons gezelschap zwanger was en bood spontaan een alternatief aan voor enkele gerechten, zodat zij van elke gang zorgeloos kon genieten. Alvast een goed begin van de avond.

Terwijl we genoten van ons aperitief (wel jammer dat er geen alcoholvrije optie was, buiten water), keuvelden we gezellig bij met onze vrienden. Bij het aperitief kregen we maar liefst vijf verschillende appetizers aangeboden, allemaal even verfijnd. Vooral de lekkere mosseltjes en het soepje met paddenstoelen wisten mij te bekoren.

Daarna waren we vertrokken voor een culinaire ontdekkingsreis in vijf gangen. Elke gang was prachtig afgewerkt en werd met de glimlach gepresenteerd. De wijnen werden voorzien van professionele uitleg door de sommelier en pasten voortreffelijk bij het eten. Elke gang was heerlijk, maar de combinatie van hert met rode biet, braambes en bittere chocolade sprong er voor mij toch uit. Mooi meegenomen dat deze gang helemaal in het thema paste!

Voor één liet ik mij overhalen om mijn zoete dessert in te ruilen voor de kaas. De manchego vergezeld van kikkererwt en dadel was wat mij betreft een schot in de roos. Ik was helemaal niet jaloers op de zoete desserts van mijn tafelgenoten.

Met deze vijf gangen had ik meer dan voldoende gegeten. De grote eter bij ons aan tafel vond dat vooral het hoofdgerecht met hert ietsje meer mocht zijn. Voer voor discussie. Een bezoekje aan restaurant Trente staat wat mij betreft alleszins garant voor een fantastische culinaire avond.

Olijfhapje

Appetizer

Paddenstoelensoepje

Gepekeld Rund, Rode Ui en Kriekbier

Heek, Romanesco Bloemkool, Pistache en Waterkers

Sint-Jacobsnoot, Knolselder en Hazelnoot

Hert, Rode Biet, Braambes en Bittere Chocolade

Butternut, Mandarijn en Praliné

Manchego, Kikkererwt en Dadel

Praktisch
Muntstraat 36, 3000 Leuven
016 20 30 30
http://www.trente.be

Onze keuze
Gepekeld Rund, Rode Ui en Kriekbier – Spätburgunder, Weingut Knab, Baden, Duitsland
Heek, Romanesco Bloemkool, Pistache en Waterkers – Soave Classico, Ca’ Rugate, Veneto, Italië
Sint-Jacobsnoot, Knolselder en Hazelnoot – Saumur Blanc, Domaine des Clos Maurice, Loire, Frankrijk
Hert, Rode Biet, Braambes en Bittere Chocolade – Segna de Cor, Domaine Le Roc des Anges, Roussillon, Frankrijk
Dessert: Manchego, Kikkererwt en Dadel of Butternut, Mandarijn en Praliné

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.