Kortfilmfestival 2015

De dagen worden korter, de nachten langer en het jaareinde komt in zicht. Dat betekent: tijd voor kortfilm! De Vlaamse filmsector maakt zich traditioneel op voor het laatste grote filmfeest van het jaar: het Internationaal Kortfilmfestival Leuven, de filmtalentenjacht waar alweer een nieuwe lichting cineasten een staaltje geeft van hun kunnen.

De 21e editie van het Kortfilmfestival Leuven vindt plaats tussen 27 november en 5 december 2015 en presenteert een uitgebreid, kleurrijk programma dat bulkt van inspiratie en creativiteit: honderden nieuwe kortfilms in alle mogelijke stijlen en genres sieren de affiche. Nieuwsgierig? Bezoek de website of bekijk de folder.

De Kortfilmcompetitie die het IKL en haar vele partners jaarlijks organiseren, is een manier om jong filmtalent te motiveren en -vooral- financieel en/of logistiek te ondersteunen bij toekomstige filmprojecten. Op het festival wordt een lange reeks prijzen uitgereikt, niet alleen door het Kortfilmfestival Leuven zelf, maar ook door het Vlaams Audiovisueel Fonds (dat de befaamde Wildcards uitreikt op de slotavond), Humo (die voor de tiende keer de Humo Award uitreikt), UBFP en UFK (die voor de 2e maal de Persprijs uitreiken) en Eye-Lite (die de Kortfilm Pitch Prijzen uitreikt).

In de verschillende jury’s zetelen heel wat bekende namen. Zo zetelen onder meer acteur Wim Willaert (tevens “artist in focus” op het IKL) en regisseurs Adil El Arbi en Cecilia Verheyden in de IKL jury. In de VAF Wildcardjury duiken we onder meer regisseurs Frank Van Passel en Bilall Fallah en acteur Tom Dewispelaere op.

Maar ook jij hebt een belangrijke stem, naast de juryprijzen worden immers ook heel wat publieksprijzen uitgereikt. Vul de stembriefjes in en bepaal mee wie met de prijzen aan de haal gaat!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.