Meer dan 100 actievoerders zeggen neen tegen parking onder De Bruul

debruul

Vandaag, vrijdag 20 november organiseerde de pas opgerichte actiegroep De Bruul brult een actie tegen de plannen van het Leuvens stadsbestuur om een parking onder het Bruulpark te bouwen. Hoewel de oproep voor de actie pas woensdagavond gelanceerd werd, tekenden meer dan 100 actievoerders present op De Bruul. Met een bord ‘verboden parkeren tot -20m’ in de hand lieten ze hun ongenoegen blijken.

debruulbrult

De Bruul brult is een initiatief van buurtbewoners en andere Leuvenaars die gewonnen zijn voor een duurzaam mobiliteitsbeleid. Ze juichen de ambitie toe om Leuven tegen 2030 klimaatneutraal te maken, maar vinden dat de bouw van nóg een grote autoparking daar haaks op staat. Ze zijn bezorgd over de mogelijke gevolgen voor de omwonenden, zoals barsten in woningen door het droogleggen van de bouwput en wateroverlast eens de bouw van de parkeergarage voltooid is.

De Bruul brult wil tevens de verderzetting van het huidige mobiliteitsbeleid waarin koning auto centraal staat, aanklagen en is van mening dat het huidige beleid de eigen klimaatneutrale ambities ondermijnt. De Bruul brult wil graag in dialoog treden met het stadsbestuur en constructief mee nadenken over een echte autoluwe stad.

Meer info op debruulbrult.weebly.com

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.