Nocturne Leuven by Night Hoornconcert met Luc Bergé

Op vrijdag 27 november 2015 pakken de winkelstraten van Leuven uit met een fantastisch avondprogramma. Op het Joris Helleputteplein en de Parijsstraat staat er een feestelijk hoornconcert van Luc Bergé op het programma.

Luc Bergé studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel. Naast diverse eerste prijzen behaalde hij er met grootste onderscheiding het hoger diploma hoorn bij A. Van Driessche. Hij vervolmaakte zijn studie bij de befaamde hoornist H. Baumann. Luc Bergé was achtereenvolgens hoornsolo bij de ‘Opera de Wallonie’ het Nationaal Orkest van België, het Nieuw Belgisch Kamerorkest en I Fiamminghi.

Luc Bergé treedt regelmatig op als solist met o.a. ‘Prima La Musica’, ‘Orchestre de Chambre de Wallonie ‘ en de vroeger met de ‘Beethoven Academie’.

Momenteel is hij Freelance hoornist, hij bespeelt zowel de moderne als oude hoorn. Hij is de vaste hoornist van het Prometheus Ensemble, de hoornsolist van het Orchestre des Champs Elysées o.l.v. Philippe Herreweghe en hoorndocent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.