Turnshows Blauwput Omnisport VZW

In de turnhal te Kessel-Lo vonden dit weekend de jaarlijkse turnshows plaats van Blauwput Omnisport VZW.

Blauwput Omnisport VZW is met zijn net geen 1700 leden één van de grootste sportclubs van België met een negental verschillende disciplines zoals dans, zaalvoetbal, badminton… De meeste sporten worden zowel op competitief vlak als op recreatief vlak aangeboden.

De afdeling gymnastiek is de oudste afdeling van deze sportclub, de grootste met zo’n 500 leden en ook de succesrijkste met leden als Donna-Donny Truyens, WK-finalist aan het paard met bogen, en Jimmy Verbaeys, olympiër. Blauwput Omnisport biedt verschillende disciplines gymnastiek aan: toestelturnen meisjes en jongens, acrogym, trampoline en airtrack.

Jaarlijks, op het einde van de maand november, tonen de gymnasten hun talenten aan het publiek. Deze shows zijn uitgegroeid tot een gigantisch succes met telkens een 400-tal toeschouwers. De 1200 tickets zijn dan ook snel de deur uit en de club moest dit jaar een 150-tal mensen teleurstellen omdat alle shows snel waren uitverkocht.

Telkens draait de show rond een bepaald thema en dit jaar werd er gekozen voor Emotions. Er waren in totaal 22 nummers die telkens rond een bepaalde emotie waren opgebouwd zoals woede, geborgenheid, liefde en hoop. De leeftijd van de gymnasten varieerde van 3 jaar tot 60 plus.

_HUW4347 (Large)

_HUW4742 (Large)

_HUW4766 (Large)

_HUW4929 (Large)

_HUW5364 (Large)

_HUW5439 (Large)

HUW_5749 (Large)

De competitie voor de gymnasten van Blauwput Omnisport start in januari met op 3 januari het jaarlijkse clubkampioenschap in de turnhal te Kessel-Lo. Van de provinciale voorrondes op 6 en 7 februari en op 12 en 13 maart in de sporthal van het Redingenhof mag u een verslag verwachten op deze website.

_HUW5089 (Large)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.