Foto expositie ‘Forum’ Jasper Léonard

Op 4 december 2015 opent ‘Forum’, de nieuwe expo van voormalig Antwerpse stadsfotograaf Jasper Léonard (°1985). De expo toont een reeks unieke analoge beelden van herkenbare publieke plaatsen, die dankzij de techniek van ‘meermaalse belichting’ een bijzondere nieuwe interpretatie krijgen. De expo vindt plaats in de galerie ‘t Oogenblik in Leuven en loopt nog tot 15 januari 2016.

‘Forum’ is ontstaan vanuit een fascinatie voor pleinen en openbare plaatsen. Léonard stelde zich voor de expo de vraag of de beleving van mensen op die plaatsen is veranderd. Hij stelt dat mensen op die fora steeds vaker bezig zijn met een digitaal verslag van hun ervaring, en steeds minder met ‘zijn’.

De expo bundelt beelden uit de publieke ruimte, die meermaals werden belicht door antieke ‘large format’ camera’s. Met deze oude techniek hervormt Léonard zijn fora tot plekken die plaats en moment overstijgen. Indrukwekkende composities die alle verbeelding tarten, zijn daarvan het resultaat. Léonard maakt zich dankzij de techniek los van digitale nabewerking. Er werd geen Photoshop gebruikt om de composities tot stand te brengen.

Léonard ging met zijn analoge large format camera’s op zoek naar publieke plaatsen in binnen- en buitenland. Van Rock Werchter tot toeristische trekpleisters in Noorwegen, Berlijn of de USA.

 


Affiche Uitnodiging web

 

fotogalerie ’t oogenblik – Tiensestraat 37 Leuven
vernissage 4 december 2015 20u
www.oogenblik.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.