Workshop Fotografische Herinneringen

Op vrijdag 27 november organiseren de E-Space Photography Pilot en het stadsarchief Leuven een workshop Fotografische Herinneringen. Iedereen die oude foto’s, negatieven of glasplaten heeft over het leven in de straten, pleinen en markten van Leuven van weleer kan deze van 10 tot 19u laten komen digitaliseren door digitaliseringsexpert Bruno Vandermeulen. Tegelijkertijd kan je kennismaken met de fotocollecties van het stadsarchief.

workshop

Om 14.00 uur produceert professioneel fotograaf Frederik Van den Broeck enkele tintypes en ambrotypes door middel van het Wet Plate Collodion-proces. Dit is een fotografietechniek die in 1851 werd uitgevonden Frederick Scott Archer. De techniek ontleent zijn naam aan de Collodion-emulsie die gebruikt wordt om de platen lichtgevoelig te maken. Na de demonstratie digitaliseert Bruno Vandermeulen deze net gemaakte tintypes en ambrotypes. Zo worden oudere met huidige fotografietechnologieën verbonden.

Toegang is vrij.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.