Stad Leuven investeert in Health House

Leuven als dé gezondheidsmetropool, dat is één van de ambities van Leuven Mindgate. Dat programma brengt belangrijke Leuvense bedrijven als imec, UZ Leuven, iMinds en KU Leuven samen in één overlegorgaan rond technologie, gezondheid en creativiteit. Binnen dat kader wordt nu Health House vzw opgericht, met de stad Leuven als één van de stichtende partners.

Health House komt in het Wetenschapspark Arenberg, in de schaduw van de imec-toren. Het wordt een open huis voor gezondheidstechnologie met daarin een ontmoetingsruimte, een multimedia-auditorium en een showroom van 650 m². “Health House zal de toenemende impact van technologie op gezondheidszorg op allerlei manieren demonstreren aan verschillende doelgroepen, via onder meer 3D-visualisatie”, vertelt Mohamed Ridouani, die als schepen van Economie de stad vertegenwoordigt in de vzw. De stad brengt 250.000 euro in, net zoals de provincie Vlaams-Brabant. De KU Leuven met 300.000 euro, imec met jaarlijks 100.000 euro tot 2017, UZ Leuven met 100.000 euro. iMinds draagt 830.000 euro bij, gespreid over twee jaar.

Health House zal een fysieke plek zijn voor demonstraties, educatie en interactie op vlak van de toekomst van gezondheidszorg. “Op die manier ondersteunt Health House de missie van Leuven Mindgate om de stad op de kaart te zetten als dé gezondheidsmetropool”, verduidelijkt Ridouani. “Met gepersonaliseerde en interactieve storyboards, een auditorium met de nieuwste 3D-technologie, een multifunctionele videomuur kunnen bedrijven en instellingen binnen de gezondheidszorg hun verhaal vertellen aan hun publiek. Denk aan thematische rondleidingen rond bijvoorbeeld diabetes, afgestemd op het doelpubliek.”

De stad wil met Health House Leuven op de kaart zetten als the place to be inzake hoogtechnologische gezondheidszorg. “Alleen zo kunnen we topwetenschappers, investeerders en internationale fondsen naar hier halen. Wat goed is voor de economie in hele regio,” aldus Ridouani. “Health House wordt ook de plek waar studenten, instellingen en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, om zo nieuwe inzichten te genereren.”

Op termijn zullen ook scholen rondleidingen rond bepaalde thema’s kunnen reserveren of kunnen bedrijven netwerkevents in Health House organiseren.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.