De Warmste Circusweek

Van 12 tot 18 december organiseert Cirkus in Beweging de Warmste Circusweek ten voordele van ‘Mamas for Africa’ in het kader van Music for Life.

Cirkus in Beweging kwam met het originele idee van de gesponsorde circusuitdaging als manier om geld op te halen voor een goed doel. Samen met de leraren verzinnen de leerlingen een uitdaging: van handstand tot een salto, van verspringen met je eenwieler tot jongleren met flessen. Per minuut/afstand/oefening laten de jongeren zich sponsoren. Hoe beter de recordpoging, hoe meer geld ze ophalen voor het goede doel.

Tijdens de warmste circusweek gaan de kinderen en jongeren tijdens de lessen de verschillende uitdagingen aan. Ouders en sympathisanten kunnen live kijken naar de showbeesten die hun persoonlijk record proberen verbeteren. Mamas for Africa opent een warme winterbar in de circus school. Daar kunnen papa’s, mama’s, vriendjes en vriendinnetjes achteraf iets gaan drinken.

Hoofdlesgevers Parkour, Nico(las) Vanhole (van ‘Helden’ op Ketnet) en Jasper Van Oost, gaan alvast de uitdaging aan om de 300 leerlingen Parkour minimaal 1 salto te laten maken….

De opbrengst van de sponsoring en de bar gaat volledig naar Mamas for Africa. Mamas for Africa steunt Afrikaanse vrouwen en meisjes in hun strijd tegen geweld en uitbuiting. In Oost-Congo worden meisjes en vrouwen vanaf de leeftijd van 15 jaar misbruikt. ‘Mamas for Africa’ geeft hen vorming en helpt hen om opnieuw een leven op te bouwen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.